26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUzina Ford din Craiova a produs 16.000 de viziere și așteaptă aprobarea de a dona o parte instituțiilor publice

Uzina Ford din Craiova a produs 16.000 de viziere și așteaptă aprobarea de a dona o parte instituțiilor publice

Fabrica Ford Craiova, care a reluat luni producţia, etapizat, într-un singur schimb de lucru, a produs 16.000 de viziere pentru angajați și pentru dealeri și vrea să le doneze instituțiilor publice

Uzina a fost vizitată joi de premierul Orban care a felicitat compania ”pentru că a avut soluții originale de protejare a angajaților”.

Orban a apreciat ideile inovative ale uzinei pentru protecţia angajaţilor. Şeful Executivului a spus că a discutat cu conducerea Ford despre măsurile pe care Guvernul le pregăteşte, post-pandemie, pentru industria auto. „Înainte să anunţăm noi regulile pentru redeschiderea activităţii, echipa de la Ford a venit cu idei care sunt o inspiraţie pentru noi”, a precizat premierul.

Președintele Ford România, Ian Pearson, a declarat că asigurarea sănătății și siguranței angajaților fabricii este prioritară în ceea ce privește reluarea operațiunilor la fabrica de la Craiova

Față de vizita Premierului de la începutul acestui an, cea de astăzi are loc într-un context diferit și plin de provocări. Pandemia de Coronavirus ne-a obligat să ne adaptăm nu numai modul în care trăim, dar și modul în care lucrăm.

Prioritatea noastră în ceea ce privește reluarea operațiunilor la fabrica de la Craiova a fost asigurarea sănătății și siguranței angajaților noștri. Dacă nu puteam garanta acest lucru, nu ne-am fi putut relua activitatea.

Pe lângă standardele globale din alte locații ale Ford Europa, a fost implementat un set cuprinzător de protocoale globale de securitate și sănătate, inclusiv distanțarea socială. Angajații fabricii respectă distanțarea socială și sunt atent onitorizași din punct de vedere al sănătății încă de la intrarea în fabrică.

Fiecărei persoane care intră în uzină i se verifică temperatura, i se cere să completeze un chestionar privind starea sa de sănătate și i se cere să poarte tot timpul o mască pentru față. Acestea sunt cerințe zilnice pentru toți angajații din uzină.

Deși am încercat să asigurăm distanțarea socială de 2 m, în unele locuri de muncă acest lucru nu a fost posibil și prin urmare, în aceste locuri de muncă solicităm angajaților să poarte măști de protecție sau viziere pe care le fabricăm chiar aici, în fabrica noastră de Motoare.

Uzina Ford din Craiova a fabricat aproape 16.000 de viziere pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Până acum uzina Ford din Craiova a fabricat aproape 16.000 de viziere penntru angajați, dar sși pentru dealerii lor. În viitorul apropiat speră să primească în scurt timp aprobarea din partea autorităților române pentru a dona vizierele fabricate instituțiilor publice locale.

În cadrul vizitei de astăzi, am avut ocazia să-i arătăm Premierului zona în care producem aceste viziere. Până acum am fabricat aproape 16.000 de viziere, pe care le-am oferit angajaților, dar și dealerilor noștri.

Cu siguranță, prin fabricarea acestor viziere Ford contribuie la reducerea cererii din lanțurile de aprovizionare pentru echipamente de protecție personală, atât de necesare serviciilor medicale și altor industrii.

Pentru a continua cu sprijinul nostru, sperăm să primim în scurt timp aprobarea din partea autorităților române pentru a dona vizierele fabricate instituțiilor publice locale, care au un rol foarte important în aceste circumstanțe dificile. Sunt extrem de mândru de modul rapid în care echipa noastră a făcut posibilă trecerea de la concept la realitate în realizarea vizierelor pentru a reuși să venim în sprijinul comunității locale, dar și a angajaților noștri, a declarat Președintele Ford România.

Președintele Ford România a subiniat unele din acțunile realizate de echipele lor pentru a ajuta în această perioadă dificilă, nu doar comunitatea din județul Dolj, ci și alte comunități din România.

Cu sprijinul Fundației Ion Țiriac am finanțat un nou dispozitiv de testare COVID-19; am achiziționat și livrat colete cu alimente esențiale către peste 400 de familii nevoiașe din trei regiuni diferite din România; am pus la dispoziție mașini de diferite tipuri pentru Direcțiile locale de Sănătate Publică și am organizat cursuri de conducere defensivă online pentru liceenii din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS