22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpitalul Leamna își ia aparat de dezinfecție cu radiații ultraviolete

Spitalul Leamna își ia aparat de dezinfecție cu radiații ultraviolete

Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, unitate subordonată Consililui Judeţean (CJ) Dolj, va primi 264.000 de lei pentru prevenirea și combaterea coronavirusului. Banii vor fi alocați în cadrul ședinței ordinare de astăzi a CJ Dolj și provin din excedentul bugetar al județului pe anul 2019.

Spitalul a solicitat această sumă pentru a achiziționa un „aparat de dezinfecţie cu radiaţii ultraviolete UV-C, pentru prevenirea şi combaterea COVID 19“. Unitatea medicală de la Leamna are 154 de paturi și tratează bolnavii de pneumonie și TBC. Ea a devenit, însă, în contextul pandemiei actuale, unitate suport pentru Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ din Craiova, care se ocupă în prezent doar de pacienții diagnosticați cu COVID-19.

Luna trecută, tot printr-o hotărâre a consiliului județean, Spitalul de la Leamna a primit alți 200.000 de lei pentru achiziționarea de materiale de protecție și dezinfectanți și pentru dotarea cu aparate de ventilare mecanică a pacienților. 

501.000 lei pentru DGASPC Dolj

În ședința ordinară de astăzi a CJ Dolj se va aproba și alocarea sumei de 501.000 lei către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

Instituția a cerut acești bani pentru obiectivul „Reamenajare şi recompartimentare clădire Centru de recuperare şi reabilitare pentru persoanele adulte cu handicap Călăraşi (execuţie)“.

Reamintim că DGASPC Dolj a primit în administrare un imobil alcătuit dintr-o clădire în care a funcţionat Școala Generală nr. 2 Călăraşi şi un teren în suprafaţă de 8.400 mp, proprietate publică a comunei Călăraşi, în scopul înfiinţării unui centru pentru persoane adulte cu dizabilităţi.

Astfel, aici se va înfiinţa un centru de reabilitare şi recuperare pentru persoane adulte cu handicap cu o capacitate de 30 de locuri, care să ofere servicii de găzduire, îngrijire personală, asistenţă pentru sănatate, activităţi de recuperare şi reabilitare etc.

Suma care va fi alocată Direcției provine tot din excedentul bugetar al anului 2019 destinat finanţării cheltuielilor de capital în anul 2020 rămas nerepartizat. În total, din excedentul anului 2019 vor fi cheltuiți 765.000 de lei pentru cele două obiective de investiții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS