5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: 1099 de persoane sunt în carantină

Dolj: 1099 de persoane sunt în carantină

Prefectura Dolj a anunţat că astăzi, la ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel:

  • 3206 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu,
  • 1099 persoane se află în carantină,
  • 403 de persoane au ieșit din carantină,
  • 5640 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 6 aprilie, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.300 de persoane. De asemenea, aproximativ 180 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite.

Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat peste 240 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 588.000 de lei.

Paza şi protecţia unor obiective, preluate de militari

La nivelul municipiului Craiova, paza şi protecţia unor obiective, aflate până acum în responsabilitatea Jandarmeriei, au fost preluate de militari.

Astăzi s-au încheiat activităţile de predare-preluare a competențelor și responsabilitaților de la Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mihai Bravul” Dolj către Brigada Multinațională Sud-Est a misiunii de pază şi protecţie a unor obiective stabilite la nivelul municipiului Craiova.

Decizia a fost luată pentru suplimentarea numărului de jandarmi ce vor fi angrenaţi în misiunile de ordine și siguranța publică.

Astăzi, este Ziua Mondială a Sănătății. Prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, transmite un gând de apreciere tuturor medicilor, asistenţilor medicali, infirmierilor pentru efortul depus în asigurarea asistenţei medicale, precum şi pentru celelalte categorii de personal care lucrează în unităţile sanitare, serviciile de ambulanță, direcțiile de sănătate publică, Ministerul Sănătății şi care fac posibilă funcţionarea acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS