20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Craiova: Seniorii îşi pot face piaţa între 11.00 - 13.00

Craiova: Seniorii îşi pot face piaţa între 11.00 – 13.00

În intervalul 11.00 – 13.00, au prioritate în pieţele craiovene persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani. Pentru a evita aglomeraţia din acest interval orar, persoanele care au nevoie de legume sau fructe proaspete sunt rugate să meargă la piaţă fie înainte de ora 11.00, fie după ora 13.00, potrivit SC Piețe şi Târguri Craiova SRL.

Conducerea societăţii insistă ca lumea să evite mersul la piaţă la orele prânzului şi pentru a se putea asigura menţinerea unei distanţe între cumpărători, astfel încât să se prevină o eventuală infectare a acestora de la alţi cetăţeni.

„Apelăm la simţul civic al craiovenilor şi îi rugăm să înţeleagă că pentru a menţine pieţele deschise în această perioadă, trebuie să se respecte prevederile privind menţinerea unei distanţe de 1,5-2 metri între persoane. Tocmai pentru a le fi uşor cumpărătorilor, în pieţe s-au făcut marcaje pe pardoseală, care să indice distanţa recomandată. Dacă vin foarte mulţi oameni deodată la piaţă, în acelaşi interval orar, se vor forma cozi. Pentru a evita asta, amintim că pieţele sunt deschise de la ora 7.00-8.00 dimineaţa până spre orele 19.00, aşa că se poate găsi un interval de timp fără înghesuială. Ştiu că este greu, dar numai respectând regulile de distanţare socială putem trece peste această perioadă nefastă”, a spus directorul Alin Mărăcine.

Atunci când deplasarea în afara domiciliului este absolut necesară şi ajungeţi într-o piaţă, respectaţi măsurile de igienă şi protecţie recomandate de autorități, folosind măşti şi mănuşi! Menţineţi o distanță corespunzătoare față de persoanele din jurul dumneavoastră și dezinfectându-vă mâinile des!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...

Vâlcea: Prins circulând cu 174km/h

Polițiștii rutieri vâlceni au acționat, în acest weekend, pe drumurile de pe raza județului Vâlcea pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală....