20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Dolj: 2.651 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu

Dolj: 2.651 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu

Prefectura Dolj a anunţat că astăzi, la ora 9.00, situația epidemiologică în judeţ se prezintă astfel:

  • 2.651 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu,
  • 720 de persoane se află în carantină,
  • 194 persoane au ieșit din carantină,
  • 1.945 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.

În cursul zilei de ieri, 31 martie, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a aproximativ 3.000 de persoane, iar peste 200 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite. Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat peste 240 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 340.000 de lei.

De asemenea, 2 persoane au fost introduse în carantină, întrucât acestea nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...