21.8 C
Craiova
miercuri, 8 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Noi măsuri de protecţie împotriva COVID-19 în pieţele craiovene

Noi măsuri de protecţie împotriva COVID-19 în pieţele craiovene

Piețe şi Târguri Craiova a anunţat că a luat noi măsuri pentru protejarea comercianţilor şi cumpărătorilor, în contextul epidemiei de coronavirus.

Astfel, în pieţe au fost amplasate afişe, prin care cetăţenii sunt informaţi că, pentru a se proteja împotriva contactării acestei boli, trebuie să păstreze o distanţă de 1,5-2 m atât între ei, cât şi faţă de comercianţi. Pentru a-i ajuta în acest sens, au fost aplicate marcaje pe pardoseală, care să le indice cumpărătorilor distanţa minimă de siguranţă pe care ar trebui s-o aibă între ei.

În cursul acestei săptămâni s-au montat în pieţe noi dispensere de dezinfectant, care să fie atât la îndemâna comercianţilor, cât şi a cumpărătorilor. De asemenea, protejarea mărfii cu folie transparentă de plastic, pentru a nu fi atinsă de clienţi, împreună cu utilizarea măştilor şi mănuşilor cât timp vând în piaţă au devenit practici curente pentru comercianţi.
În vederea respectării numărului maxim de persoane care pot fi în acelaşi timp în fiecare piaţă, a fost restricţionat accesul pe anumite intrări, astfel încât personalul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL să poată avea sub control numărul persoanelor care intră şi ies din pieţe.

Pieţele rămân deschise, dar, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, este de preferat să evite ieșirile din locuință. Atunci când deplasarea în afara domiciliului este absolut necesară şi ajungeţi într-o piaţă, respectaţi măsurile de igienă şi protecţie recomandate de autorități, menţinând o distanță corespunzătoare față de persoanele din jur și dezinfectându-vă mâinile des.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

16 cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj a raportat...

ȘTIRI GdS

16 cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj a raportat 16 noi cazuri de COVID 19 în ultimele 24 de ore. În mare parte este...

Rafa Nadal şi-a anunţat prezenţa la Masters-ul de la...

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a anunţat marţi că va juca la turneul de la Madrid, între 12 şi 20 septembrie. De asemenea,...

Incendiu la Complexul comercial Tara din Târgu Jiu

Un incendiu a izbucnit la Complexul comercial Tara din Târgu Jiu. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă...

Nelu Tătaru: Vom propune carantinarea anumitor zone

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că în funcție de evoluția pandemiei, Guvernul va propune izolare sau carantinarea anumitor zone considerate focar de...

Gorj: Polițistul care a prins un tâlhar a primit...

Agent principal Chirițoiu Nicu Bogdan, din cadrul IPJ Gorj, a fost distins de ministrul afacerilor interne cu Emblema de onoare a MAI. 

555 noi cazuri de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane...