-3.4 C
Craiova
joi, 27 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljAJOFM Dolj oferă informații suplimentare despre şomajul tehnic

AJOFM Dolj oferă informații suplimentare despre şomajul tehnic

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj pune la dispoziția cetățenilor două numere de telefon directe la care pot suna pentru a obține informații suplimentare cu privire la modalitățile de acordare a șomajului tehnic


Angajatorii sau angajații care doresc să obțină informații suplimentare cu privire la acordarea șomajului tehnic, pot apela: 0251.306.100 sau 0351. 404.096 numere cu tarif normal.
Angajatorii, care sunt direct afectați de măsurile impuse odată cu declanșarea stării de urgență, vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de plata indemnizațiilor acordate salariaților în valoare de 75% din salariile brute acordate, pentru toți angajații lor, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului  asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Angajatorii afectați indirect, dar ale căror încasări au scăzut cu cel puțin 25% față de primele două luni ale anului și care nu au capacitatea financiară pentru a plăti toți salariații, vor putea beneficia de măsurile prevăzute de OUG 30/2020, respectiv de plata șomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru șomaj,  pentru cel mult 75% dintre angajați care au contracte active la data intrării in vigoare a OUG.
Documentele necesare acordării șomajului tehnic pot fi depuse la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj, prin poșta electronică, la adresa de email dedicată [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Loteria Română: Report record de peste 6,5 milioane de...

Un report record în valoare de peste 6,51 milioane...

ȘTIRI GdS