5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeni reținuți pentru ultraj, refuz de recoltare probe biologice

Doljeni reținuți pentru ultraj, refuz de recoltare probe biologice

Polițiști din cadrul Secției 10 Rurală Poiana Mare au fost sesizați, ieri, de un bărbat de 39 de ani, că, în timp ce conducea un autoturism prin Poiana Mare, a fost acroșat de o altă mașină, rezultând pagube materiale, iar cel care se afla la volan părea să fie sub influența alcoolului.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, care a oprit în trafic autoturismul în cauză, condus prin Poiana Mare de un bărbat de 43 de ani, din Calafat, care s-ar fi urcat la volan ulterior, după incidentul petrecut în trafic.
Bărbatul care se afla la volan a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest rezultând faptul că avea o concentrație de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În acel moment, pasagerul din dreapta, un alt bărbat de 43 de ani, din Calafat, cel care ar fi fost inițial la volan, a început să se manifeste violent și să adreseze injurii și amenințări polițiștilor, efectuând totodată gesturi indecente.
Polițiștii au utilizat spray-ul iritant lacrimogen și totodată l-au imobilizat pe cel în cauză, acesta fiind încătușat.

Cei vor fi prezentaţi instanţei

Cei doi bărbați au fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice, necesare pentru stabilirea alcoolemiei, însă au refuzat.
În baza probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat a dispus reținerea pentru 24 de ore față de cei doi bărbați de 43 de ani, aceștia fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de ultraj, refuzul de recoltare a probelor biologice, încredințarea unui vehicul unei persoane despre care se știa că se află sub influența alcoolului și ultraj contra bunelor moravuri.
Cei doi doljeni urmează să fie prezentați în cursul acestei zile instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS