Acasă Local Dolj Acţiune de distrugere a galeriilor de rozătoare din digurile de la Dunăre

Acţiune de distrugere a galeriilor de rozătoare din digurile de la Dunăre

-

Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, a demarat, astăzi, acţiunea de distrugere a galeriilor de rozătoare apărute în digurile de la Dunăre.

Acţiunea de combatere a efectelor rozătoarelor se desfăşoară pe sectorul digurilor Bechet – Dăbuleni şi constă în decopertarea galeriilor depistate, astuparea lor cu pământ şi compactarea acestuia.
Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a demarat această primă măsură de prevenţie luând în calcul că, o dată cu sosirea primăverii, va creşte şi debitul fluviului Dunărea, în perioada imediat următoare acesta urmând să atingă 6000 mc/s potrivit prognozei.
Şi în perioada următoare angajaţii A.B.A Jiu de la toate subunităţile (S.G.A Dolj, Gorj, Mehedinţi şi SHI Petroşani) vor continua acţiunea de verificare atât a digurilor de la Dunăre, cât şi a celor existente pe râuri privind starea tehnică şi funcţională a acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

MApN: Angajări temporare în sistemul medico-militar

În contextul eforturilor întreprinse de autoritățile publice pentru limitarea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Ministerul Apărării Naționale a demarat măsurile pentru suplimentarea numărului...