21.4 C
Craiova
luni, 28 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj UPDATE: De ce a plouat în autobuzele noi din Craiova

UPDATE: De ce a plouat în autobuzele noi din Craiova

UPDATE: Un reprezentant al RAT SRL și un altul de la firma BMC, în urma verificărilor, au făcut următoarele constatări: „La autobuzul respectiv, care se afla în traseu, pe timp ploios, s-a constatat că apa se infiltra în salonul pentru călători. Autobuzul a fost retras la sediul RAT SRL, a fost introdus în atelierul de reparații și, împreună cu reprezentantul BMC, s-a procedat la verificarea tehnică, în vederea depistării cauzei de pătrundere a apei în salonul autobuzului.
S-a constatat că apa se infiltra în salon pe la orificiul furtunurilor instalației de aer condiționat, orificiu executat în plafonul autobuzului, etanșeitatea (izolarea) dintre acesta și furtunuri fiind necorespunzătoare (defectuoasă) din fabrică.
Defecțiunea a fost remediată de reprezentantul firmei BMC.”

UPDATE: Primăria dă vina pe aerul condiţionat

Autobuzul care a prezentat, în această dimineață, scurgeri de apă a fost imediat retras de pe traseu și dus la baza RAT pentru verificări. S-a constatat că scurgerea de apă provenea de la aparatul de aer condiționat. S-a procedat imediat la remedierea deficienței constatate apărute în urma exploatării, urmând ca autobuzul să reintre pe traseu, au spus reprezentanţii Primăriei Craiova.

Un craiovean a sesizat pe un grup de socializare că în unul din autobuzele noi plouă. Craioveanul a surprins într-un filmuleţ cum apa curge siroaie prin plafonul autobuzului. Filmarea a devenit virală, iar ştirea a ajuns şi la urechile reprezentanţilor RAT Craiova.

Aceştia spun că :

Am sesizat și noi problema, iar autobuzul respectiv a fost retras de pe traseu. O să le verificăm și pe celelalte, ca să nu mai avem surprize de acest gen. Am anunțat primăria, pentru că ei au cumpărat autobuzele și au contract cu firma producătoare, a spus Sorin Manda, director RAT Craiova.

Am întrebat şi Primăria Craiova şi în momentul când ne va da un răspuns oficial, revenim cu amănunte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Covid-19 nu se transmite prin laptele matern

Alăptarea este sigură, Covid-19 nu se transmite...

ȘTIRI GdS

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Ploile îşi vor face apariţia din ce în ce mai des, în special după 28 septembrie, respectiv 5 octombrie, reiese din prognoza...

Biciclist accidentat pe strada Fraţii Goleşti

Un biciclist de 40 de ani, care nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers, a fost accidentat de un autoturism şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Portarul Silviu Lung jr. şi-a anunţat retragerea din echipa...

Portarul craiovean Silviu Lung jr. a decis să se retragă din echipa naţională de fotbal a României la doar 31 de ani....

Cod galben de instabilitate atmosferică în mai multe județe

O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru 28 de judeţe a fost emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Aceasta este...

Alegeri locale Craiova. Care sunt, de fapt, procentele obţinute...

Alegeri locale Craiova. Procentele anunţate aseară în urma exit-pollurilor nu prea bat cu cele rezultate la numărătoarea paralelă a partidelor.

România: 6.162 de teste, efectuate în ultimele 24 de...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.372.340 de teste. Dintre acestea...