14.1 C
Craiova
joi, 24 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Administratie Modernizarea drumului Moţăţei - Pleniţa, scoasă la licitaţie pentru 18 milioane de euro

Modernizarea drumului Moţăţei – Pleniţa, scoasă la licitaţie pentru 18 milioane de euro

Modernizarea Drumului Judeţean (DJ) 561A, Moțăței (intersecția cu DN 56) – Dobridor – Unirea – Plenița – limita cu judeţul Mehedinți a fost scoasă astăzi la licitaţie de Consiliul Judeţean (CJ) Dolj.

Anunţul a apărut astăzi în sistemul electronic de achiziţii publice, execuţia lucrărilor fiind estimată la valoarea de 71.102.447,31 lei fără TVA, adică aproape 18 milioane de euro cu TVA.

De fapt este vorba de tronsonul II al DJ 561A Giurgiţa – Urzicuţa – Afumaţi – Băileşti – Moţăţei – Unirea – Pleniţa – limita cu judeţul Mehedinţi, pentru care CJ Dolj a obţinut finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Iniţial, pentru a fi sigur că va prinde finanţare, CJ Dolj împărţise proiectul în două, fiecărui proiect corespunzându-i un tronson de drum: DJ 561A Giurgiţa – Moţăţei (DN 56), de 41,4 kilometri şi DJ 561A Moţăţei – limita cu judeţul Mehedinţi, de 30,7 km.

Primul tronson, a cărui modernizare a fost estimată la valoarea de 25 de milioane de euro, a fost scos la licitaţie în data de 18 decembrie, astăzi demarând procedura de achiziţie şi pentru lucrările pentru tronsonul II. Criteriul de atribuire a contractului este acelaşi ca şi la tronsonul I: cel mai bun raport calitate – preţ. Şi aici 90% din punctaj reprezintă componenta financiară, iar restul de 10% perioada de garanție acordată lucrărilor. Ofertele se primesc până la data de 20 februarie 2020. La licitaţia pentru primul tronson al DJ 561A, termenul limită de primire a ofertelor este 10 februarie.

Lucrările de modernizare a drumului Moţăţei – Pleniţa includ acostamente, colectarea şi evacuarea apelor, drumuri laterale, trotuare, accese la proprietăți, treceri de pietoni, stații de autobuz, parcări/zone de refugiu, terasamente. Lucrări se vor mai executa şi la podețele şi podurile aferente drumului (consolidare).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Coreea de Nord a împuşcat un sud-coreean în apele...

Forţele nord-coreene au împuşcat mortal un sud-coreean...

ȘTIRI GdS

Ford produce la Craiova un SUV din gama „Performance”,...

Ford introduce în producție la Craiova primul SUV din categoria Ford Performance care se fabrică în Europa, Puma ST. Versiunea Puma ST este o mașină mai sportivă și mai puternică (200 cp) și este prima din secțiunea Performance fabricată în România. 10% din din volumul de producție Puma de la Craiova va fi din gama ST.

Cum a vrut Otokar să suspende licitaţia Craiovei pentru...

Licitaţia pentru achiziţionarea a 30 de autobuze electrice cu lungimea de circa 12 metri destinate transportului public din Craiova nu a fost suspendată. S-a prelungit doar termenul de depunere a ofertelor.

O femeie şi doi copii, morţi într-un apartament cuprins...

O femeie de 52 de ani şi doi copii de 3 şi 4 ani, pe care îi avea în grijă, au decedat într-un incendiu care a cuprins un apartament din Băileşti.

Care sunt costurile pentru pacienţii Covid internaţi la Infecţioase

Se face lumină în privinţa costurilor cu asistenţa medicală şi tratamentele necesare pentru pacienţii cu coronavirus. Gazeta de Sud a abordat subiectul...

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova

CEO vrea să scape de centrala termică din Bariera...

Complexul Energetic Oltenia vrea să scape de Sucursala Electrocentrale Craiova II din Bariera Vâlcii. Aici se produce agentul termic primar pentru încălzirea...