17 C
Craiova
miercuri, 21 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Cât au costat noile mașini ale Poliției Locale Craiova

Cât au costat noile mașini ale Poliției Locale Craiova

Noile mașini ale Poliției Locale Craiova au atras, duminică, atenția craiovenilor.

Poliția Locală a defilat duminică, la parada de 1 Decembrie, cu noile mașini din dotare. Autovehiculele, care arătau ca scoase de pe bandă, au atras repede atenția craiovenilor prezenți pe strada A.I. Cuza la manifestările de Ziua Națională.

„Pe ăstea de unde le mai au? Când le-au cumpărat? Au stat în garaj de sunt așa noi, că pe străzi nu le-am văzut?!“, s-au întrebat unii craioveni. 

Noile mașini ale Poliției Locale Craiova au fost cumpărate în vara acestui an, iar Gazeta de Sud a scris la acea vreme despre demararea procedurii de achiziție publică a acestora. De fapt, era vorba de două licitații, una pentru un autoturism electic 100%, cealaltă pentru cinci mașini dotate cu sisteme de avertizare sonoră și luminoasă. 

Noile mașini ale Poliției Locale Craiova. Vehicul electric de 30.000 de euro

Autovehiculul electric a fost cel care a deschis „balul“ de duminică al Poliției Locale. El a costat peste 30.000 de euro și a fost cumpărat în luna august.

De fapt, în august a fost atribuit contractul, pentru că mașina a intrat în dotarea Poliției Locale luna trecută. A fost însă nevoie de două proceduri de achiziție pentru obținerea autovehiculului electric, după ce la prima licitație nu au existat oferte. Instituția a folosit la această achiziție și un ecotichet în valoare de 45.000 de lei cu TVA, obținut prin programul Rabla Plus. 

Mașina sută la sută electrică este dotată cu sistem de avertizare sonoră și luminoasă și a costat 137.772,36 lei, fără TVA, potrivit anunțului de atribuire din sistemul electronic de achiziții publice. Autovehiculul a fost cumpărat de la singurul ofertant înscris la licitație – Renault Commercial Roumanie. Firma a venit cu un preț cu 42,76 de lei mai mic decât valoarea estimată a achiziției, de 137.815,12 lei. 

Cinci autoturisme cu girofaruri – 70.500 de euro

Pe lângă mașina electrică, Poliția Locală Craiova mai achiziționase cu o lună înainte (iulie 2019) cinci autoturisme dotate cu sisteme de avertizare sonoră și luminoasă, dintre care unul dintre sisteme era detașabil. Pentru toate cele cinci mașini, prezentate și la parada de 1 decembrie, Poliția a plătit 334.500 de lei, fără TVA. Adică 70.500 de euro. 

Singurul ofertant prezent la licitație, SC Flashalarm Electric SRL din București, a obținut și contractul privind livrarea celor cinci autovehicule. De menționat că licitația a fost împărțită în două loturi. Unul cu cele patru mașini cu sistem de avertizare, estimat la valoarea de 268.907,56 lei fără TVA, celălalt pentru mașina cu sistemul detașabil, estimat la suma de 70.588,24 de lei fără TVA.

În total, valoarea estimată a achiziției a fost de 339.495,80 de lei, contractul fiind atribuit la o valoare cu 4.995,80 lei mai mică. Și aceste cinci mașini au intrat în dotarea Poliției Locale Craiova tot luna trecută.

Înainte de a fi scoase pe stradă, ele au fost înmatriculate și inscripționate. Noile mașini ale Poliției Locale au costat, în total, peste 100.000 de euro. Banii au fost alocați de la bugetul local al Craiovei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ministrul Sănătăţii: „Nu se impune reînchiderea totală, fiecare comitet...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat astăzi...

ȘTIRI GdS

00:00:00

(VIDEO) Iohannis: Alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la...

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că alegerile parlamentare nu pot fi amânate, calificând drept false opiniile conform cărora scrutinul din 6...
00:04:41

PSD Dolj iese în faţă cu Prioteasa la Senat...

Astăzi după-amiază a fost rândul PSD Dolj să depună la BEJ listele cu candidaţii la Senat şi Camera Deputaţilor.

Cinci şcoli din Dolj trec în scenariul galben, iar...

Şcoli din Dolj care trimit elevii acasă din cauza coronavirsului

Mai multe școli din Gorj învață în scenariul galben

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a adoptat o hotărâre pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Prin Hotărârea nr. 36 s-a...

Dolj: Măsuri restrictive în Breasta și Coșoveni

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a emis astăzi o hotărâre privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în localitățile Breasta...

Motociclist rănit într-un accident la Beharca

În zona localităţii Beharca, pe DN 6, s-a produs astăzi un accdent rutier, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.