24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrognoza meteo între 2 - 15 decembrie în Oltenia

Prognoza meteo între 2 – 15 decembrie în Oltenia

Meteorologii au transmis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 2 – 15 decermbrie.

Oltenia

În Oltenia, vremea va fi în răcire în prima parte a intervalului, cu valori termice apropiate de cele climatologic specifice. Maximele vor fi de 3…6 grade și minimele de -6…-1grad, în medie.
În perioada 7 – 10 decembrie vremea se va încălzi determinând valori diurne de 6…11 grade și nocturne de -2…2grade. Până la sfârșitul intervalului de referință, vor fi variații termice de la o zi la alta. În ansamblu se estimează un regim termic caracterizat de valori ușor peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului vor fi precipitații slabe, mixte. Probabilitatea de apariție a acestora va crește din nou după data de 10 decembrie.

La munte

La munte, la începutul intervalului va fi o vreme rece, cu valori medii de -6…-2 grade ziua și -12… -8grade noaptea. Între 6 și 10 decembrie, valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creștere, astfel că maximele se vor încadra între 2 și 6 grade, iar minimele între -5 și -1 grad, în medie. Va ninge la începutul intervalului, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi din nou în creștere începând cu 10 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS