6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJandarmii craioveni alături de elevi

Jandarmii craioveni alături de elevi

Jandarmii din Craiova au desfăşurat activităţi educativ-preventive la Colegiul Național Carol I și la Liceul cu Program Sportiv Slatina.

La aceste activități au participat elevii din ciclul gimnazial și liceal în vederea creşterii gradului de siguranţă civică în zona instituţiilor de învăţământ, precum și formarea şi dezvoltarea la elevi a responsabilităţii faţă de şcoală, familie şi societate.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate ofertele educaţionale ale instituţiilor de învăţământ militare postliceale, în care jandarmii se şcolarizează. Au fost distribuite materiale informative şi s-au purtat discuţii cu elevii. Accentul s-a pus pe rolul pe care instituţia îl are în sistemul de ordine şi siguranţă publică, precum și cunoaşterea, respectarea legislaţiei şi dezvoltarea sănătoasă a societăţii româneşti.

Această acţiune s-a bucurat de receptivitate din partea celor peste 150 de elevi, care şi-au manifestat interesul. Elevii au pus întrebări jandarmilor. S-au făcut studii de caz, privind implicarea minorilor în comiterea unor fapte antisociale, cu scopul de a descuraja intenția de apartenență a elevilor în cadrul grupurilor de persoane cu comportament violent.
Cadrele Grupării de Jandarmi Mobile Craiova desfăşoară asemenea activităţi în scopul reducerii numărului faptelor de natură să afecteze siguranţa şi liniştea elevilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS