Acasă Local Dolj DGA lansează o campanie anticorupție

DGA lansează o campanie anticorupție

-


„Tu poţi face lumină” este o campanie anticorupție pentru conștientizarea de către personalul M.A.I. și cetățeni a cauzelor și consecințelor implicării în fapte de corupție.

Direcția Generală Anticorupție (DGA) este instituția abilitată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.
Campania „Tu poți face lumină” este circumscrisă unei serii de activități specifice cu caracter preventiv destinat personalului M.A.I., dar și cetățenilor.
Această campanie are ca scop promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului M.A.I. și al cetățenilor prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată.
Obiectivele campaniei ating aspecte referitoare la obligațiile care derivă din calitate de funcționar public, atitudinea în fața unor posibile fapte de corupție, conștientizarea cetățenilor despre necesitatea semnalării faptelor de corupție despre care iau cunoștință.

În cadrul aceste campanii de prevenire a corupției vor fi organizate:

  • întâlniri cu tematica integrității (dezbateri publice, mese rotunde cu reprezentanți ai administrației publice locale și ONG-uri),
  • distribuire și panotaj a afișelor realizate în acest sens în instituțiile M.A.I.,
  • distribuire de flayere și pliante cu caracter informativ,
  • mediatizarea globală a tuturor acestor elemente printr-un film de scurt metraj în care este descris modul de funcționare a sistemului call center anticorupție.

Procurorii DGA reiterează mesajul adresat cetăţenilor de a lua atitudine împotriva faptelor de corupţie şi de a sesiza ori de câte ori este nevoie acest aspect la:

  • Call center 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă,
  • la numărul de telefon 0251/553.951, Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj ,
  • prin e-mail la adresa [email protected],
  • la sediul structurii, situat în municipiul Craiova, str. Amaradia nr. 32 – 34, județul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS