Acasă Local Dolj Ocupații tradiționale din Oltenia la Casa Băniei

Ocupații tradiționale din Oltenia la Casa Băniei

-

Muzeul Olteniei – Secţia de Etnografie (Casa Băniei) vernisează vineri, ora 12.00, expoziția temporară „Ocupații tradiționale din Oltenia – în fotografii document”. 
Proiectul cultural, din perspectivă științifică și documentară, se dorește a fi un discurs identitar care vorbeşte despre Oltenia tradițională, din perspectiva ocupațiilor preeminente ale locuitorilor Olteniei de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX.

Expunerea a peste 50 de fotografii document reprezintă, în fond, o naraţie fotografică despre Oltenia.
Expunerea fotografică are la bază fondul documentar al Secţiei de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova şi documente selectate în cercetările etnografice derulate în ultimii ani de către specialiştii Secției de Etnografie – ”Casa Băniei” se referă.
Cuprinderea etnografică a materialului fotografic ce va fi expus până la sfârșitul lunii noiembrie, este reprezentată de imagini tradiţionale din sudul Doljului, de la Desa, Dobridor, din Gorj, Olt şi Mehedinţi.
Craioveni şi pe cei care vor vizita Oltenia pot lectura filele-document ale acestei povești etnografice în imagini, o mărturie despre trecut dar care motivează viitorul.

ȘTIRI VIDEO GdS