-1.7 C
Craiova
joi, 20 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljTelefonul mobil la volan, cauza accidentelor

Telefonul mobil la volan, cauza accidentelor

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au demarat o campanie de informare şi prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul neatenţei la volan, în special a folosirii telefonului mobil.

Poliţiştii rutieri, împreună cu cei de prevenire, au acţionat pentru responsabilizarea participanţilor la trafic, prin conştientizarea riscurilor pe care le implică manevrarea telefonului mobil la volan, chiar şi pentru câteva secunde. Scopul acestui demers este salvarea de vieţi omeneşti.

Prin legii, conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul mersului, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip ,,mâini libere”.  Şoferii trebuie să fie conştienţi că, pe lângă faptul că încalcă legea atunci când utilizează telefonul mobil la volan, pun în pericol atât vieţile lor cât şi ale celorlalţi!

De pe 12 se aplică noile amenzi

Din aceasta săptămână, începând cu data de 12 octombrie, ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât şi a oricărui dispozitiv mobil este interzisă. Această faptă se sancționează cu amendă de la 6 la 8 puncte-amendă, adică o sumă ce poate varia de la 870 de lei până la 1.160 de lei. Se aplică şi o sancțiune complementare de 4 puncte de penalizare.

Cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă vor fi sancționați și conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere.
În momentul în care conducătorul unui vehicul încalcă o regulă privind circulația vehiculelor în timp ce ține în mână sau folosește telefonul ori un alt dispozitiv mobil, va fi sancționat cu 4-5 puncte-amendă. De asemenea se suspendă dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

Participanţii la trafic trebuie să fie prudenţi, să respecte regulile de circulaţie şi să nu pună în balanţă telefonul mobil cu viaţa lor, a celor dragi şi a celorlalţi participanţi la trafic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Inamicii imunităţii (I): Stresul ne doboară, mişcarea ne face...

Corpul omenesc este un mecanism uimitor, care nu încetează...

ȘTIRI GdS