Acasă Local Dolj Imigranţi din Egipt şi Canada, depistaţi în Dolj

Imigranţi din Egipt şi Canada, depistaţi în Dolj

-

Doi bărbaţi de 40, respectiv 70 de ani din Egipt şi Canada, care nu mai îndeplineau condițiile legale privind șederea și încadrarea în muncă, au fost depistaţi de poliţiştii de imigrări din Dolj. Pe numele acestora a fost emisă o decizie de returnare și aplicată o sancțiune contravențională de 1200 de lei.

Potrivit IPJ Dolj, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciului pentru Imigrări Dolj, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj și lucrători ai Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj, au desfăşurat, în perioada 18-20 septembrie 2019, mai multe acțiuni proprii și în cooperare, pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza județului Dolj.

În cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat 2 bărbați, de  40, respectiv 70 de ani, din Egipt și Canada, care nu mai îndeplineau condițiile legale privind șederea și încadrarea în muncă.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au stabilit că cei doi străini au intrat legal pe teritoriul țării, însă nu au părăsit România la expirarea dreptului de ședere. Astfel, pe numele egipteanului, polițiștii de imigrări au emis o decizie de returnare cu obligația de a părăsi țara noastră în termen de 15 zile, iar în cazul cetățeanului canadian, a fost luată măsura sancționării contravenționale în valoare de 1200 lei, fiind interzisă returnarea, conform prevederilor O.U.G. nr. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

ȘTIRI VIDEO GdS