16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLa Ziua comunei Afumați, bucate tradiționale ca-n vremea bunicilor

La Ziua comunei Afumați, bucate tradiționale ca-n vremea bunicilor

Sărbătoare mare mâine la Afumaţi, de ziua comunei. Primăria și consiliul local au inclus în programul zilei comunei o expoziție cu preparate tradiționale de la localnici, dar și aduse de la Băilești. Se vor organiza ateliere de gătit produse tradiționale, în cadrul cărora se va coace pâine-n țest și vor fi pregătite sarmale și tochitură la ceaun.

În 2018, momentul „Dolju-n bucate“ la Afumați a fost însoțit și de proiecția filmului „Întoarcerea țăstului la vatră“, realizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj cu sprijinul Primăriei Afumați.

Ziua comunei Afumați va sta sub semnul țestului

Și anul acesta, Ziua comunei Afumați va sta sub semnul țestului, cuptorul tradițional care nu lipsea din gospodăriile localnicilor și care este reîntors la vatră pentru gustul fără pereche al pâinii mânjită cu roșie sau cu ou, în care mulți oameni își văd anii copilăriei la bunicii de la țară.

Atelierele de gătit preparate tradiționale vor începe la ora 14:00, însă până atunci, pentru poftă de mâncare, vor avea loc concursurile Cupa comunei Afumați la cros și Cupa comunei Afumați la tenis de masă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS