Acasă Local Dolj CJ Dolj a obţinut 53 de autorizații de construire pentru containerele îngropate

CJ Dolj a obţinut 53 de autorizații de construire pentru containerele îngropate

-

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, miercuri, faptul că au fost obținute primele 53 de autorizații de construire necesare pentru amenajarea platformelor pe care vor fi instalate containerele îngropate destinate colectării deșeurilor în municipiul Craiova, investiție realizată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană în valoare totală de aproape 54 de milioane de euro.

Cele 440 de platforme care vor fi amenajate pentru instalarea containerelor îngropate vor avea nevoie de un tratament special în funcţie de specificul amplasării acestora. Pentru acestea au fost necesare obţinerea a 17 avize de la instituțiile și entitățile responsabile.

„Demersul, pe care dorim să-l finalizăm până la sfârșitul anului viitor, este, fără îndoială, unul extrem de laborios, dacă ne gândim doar la faptul că în municipiul Craiova vor fi amenajate aproape 440 de platforme pentru instalarea containerelor îngropate, iar fiecare dintre acestea a trebuit să fie tratată în mod individual, în funcție de specificul amplasării sale, și fiecare a necesitat obținerea unui număr de 17 avize de la instituțiile și entitățile responsabile. Primele 53 de autorizații de construire, din cele 78 pe care le-am solicitat, se află acum în posesia noastră, fiind create premisele pentru ca, în cel mai scurt timp, să fie emis ordinul de începere, iar constructorul să poată aborda acest prim front de lucru”, transmite Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa.

15 autospeciale achiziţionate pentru ridicarea și transportarea deșeurilor


Consiliul Județean se află deja în proprietatea celor 15 autospeciale, pe care le-a achiziționat prin contract, utilaje care vor fi folosite pentru ridicarea și transportarea deșeurilor, inclusiv curățarea containerelor.

„Vreau să scot în evidență faptul că am încheiat deja contracte cu Distribuție Energie Oltenia SA și Compania de Apă «Oltenia» pentru a devia rețelele de utilitate publică în cazul platformelor care urmează a fi amenajate, documente absolut necesare pentru obținerea autorizațiilor de construire”, a continuat acesta.

Valoare totală a contractului pentru amenajarea platformelor este de 7.5 milioane de euro

Lucrările pentru amenajarea celor 438 de platforme destinate amplasării containerelor îngropate în municipiul Craiova se derulează în cadrul unui contract cu valoarea totală de aproximativ 7,5 milioane de euro, încheiat între Consiliul Județean Dolj și S.C. European Waste Technology S.R.L., în calitate de lider al Asocierii S.C. European Waste Technology S.R.L. – Nord Engineering S.R.L., contract în care mai sunt incluse procurarea și montarea a 729 de containere cu capacitatea de 5 metri cubi și a 30 de containere de 3 metri cubi, precum și furnizarea a 15 utilaje specifice.

Investiția constituie o componentă a proiectului cu finanțare europeană cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro

Investiția constituie o componentă a proiectului cu finanțare europeană „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“, cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, care a mai vizat achiziționarea a 32 de autospeciale pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere, a 3.906 containere de diferite capacități, a 102.985 de compostoare individuale pentru gospodării din mediul rural și din orașele Bechet și Dăbuleni, închiderea depozitelor neconforme de la Calafat, Filiași și Segarcea, precum și construirea a patru stații de transfer, a două stații de compostare și a unei stații de sortare a deșeurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Nativii Berbec au noroc în afaceri astăzi. Dacă aveți propria companie, s-ar putea să încheiați un contract important care vă poate...

Pedepse cu suspendare pentru fraudarea APIA Dolj

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au început, ieri, judecarea apelului formulat de inculpaţii dintr-un dosar privind fraudarea fondurilor europene

UCB a decis suspendarea cursurilor pentru o săptămână

Universitatea „Constantin Brâncuși“ (UCB) din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor pentru o săptămână, după ce o studentă care a revenit din...