34.6 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCărţi funciare gratis oferite de OCPI Dolj

Cărţi funciare gratis oferite de OCPI Dolj

Peste 32.000 de cărţi funciare vor fi eliberate gratuit, începând de astăzi, pentru proprietarii de imobile din 21 unităţi administrativ teritoriale (UAT) de pe raza judeţului Dolj, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF), se arată într-un comunicat al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Dolj.

Proprietarii imobilelor din comuna Coţofenii din Dos, judeţul Dolj, vor primi 9.958 de cărţi funciare eliberate gratuit, începând cu data de 2 august 2019. În comuna Coţofenii din Dos, care măsoară 4.556,8977 ha. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor în evidenţele de cadastru şi carte funciară la nivelul întregii unităţi administrativ-teritoriale au început în luna septembrie 2017. De asemenea şi alte 20 de primării au primit peste 22.000 de cărţi funciare, eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole. Localităţile care au primit cărţi funciare sunt: Amărăştii de Jos, Amărăştii de Sus, Bârca, Bistreţ, Catane, Celaru, Ciupercenii Noi, Dioşti, Gherceşti, Gogoşu, Măceşu de Sus, Negoi, Orodel, Piscu Vechi, Pleşoi, Predeşti, Seaca de Câmp, Teasc, Terpeziţa şi Vârvoru de Jos.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din judeţul Dolj, patru sunt cadastrate în proporţie de 100%. Îcărn alte 105 se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât şi pe sectoare cadastrale.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS