10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a semnat contractul pentru extinderea terminalelor de la Aeroportul Craiova

S-a semnat contractul pentru extinderea terminalelor de la Aeroportul Craiova

Consiliul Județean (CJ) Dolj a anunţat, vineri, semnarea contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de extindere a terminalelor de sosiri și de plecări de la Aeroportul Internațional Craiova (AIC).

Contractul a fost atribuit prin licitație la o valoare de aproximativ 6.400.000 de euro, inclusiv TVA. Firma Eldiclau SRL, din Craiova, cea care a obţinut contractul în valoare de 29.987.068 de lei, are o durată de realizare a lucrărilor de 20 de luni.

Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, demersul va permite AIC să-și conformeze cu promptitudine capacitatea de procesare la cerințele impuse de creșterea prognozată a traficului de pasageri.

„Putem spune că, din acest moment, intră în linie dreaptă o nouă investiție importantă a Consiliului Județean Dolj, vizând un obiectiv esențial pentru toată Oltenia. Contractul presupune proiectarea și construirea celor două corpuri de clădire prin care vom extinde actualele terminale de plecări și de sosiri de la Aeroportul Internațional Craiova. Vorbim despre un proces investițional semnificativ și din punct de vedere al valorii, care se apropie de 30 de milioane de lei, fonduri asigurate integral din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj. Este o intervenție absolut necesară, având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor care trec anual prin terminalele aeroportului nostru“, a afirmat Ion Prioteasa.

Aeroportul Craiova ar putea să proceseze peste un milion de pasageri anual

Președintelui CJ Dolj a mai menţionat că volumul de activitate de la aeroport a crescut în mod spectaculos, „mai rapid decât ne-am fi putut aștepta atunci când am inițiat modernizarea acestui obiectiv“.

„Dacă aeroportul a stabilit anul trecut un nou record de trafic, cu peste 493.000 de călători, în 2019 estimăm că va depăși această performanță, în condițiile în care, în primul semestru, s-au înregistrat cu aproape 8.000 de pasageri mai mult decât în primele șase luni din 2018. De aceea am lansat această investiție, în urma căreia suprafața totală a celor două terminale va crește cu peste 2.200 de metri pătrați, adică aproape o treime din capacitatea actuală. Împreună cu dotările suplimentare pe care le vom asigura, noua structură va permite Aeroportului Internaţional Craiova să proceseze 1.150.000 de pasageri anual“, a adăugat Prioteasa.

El a amintit şi de faptul că se află într-un stadiu avansat al procedurii de atribuire și demersul care urmărește modernizarea și extinderea parcării aeroportului până la o capacitate de aproximativ 500 de locuri. Un demers care presupune alte 2,6 milioane de lei investite din bugetul propriu al judeţului Dolj.

Sursaaic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS