14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdrian Năstase ar putea pierde titlul de Cetăţean de Onoare al Craiovei

Adrian Năstase ar putea pierde titlul de Cetăţean de Onoare al Craiovei

Asociația PRO DEMOCRAȚIA (APD) Craiova solicită retragerea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Craiova fostului premier Adrian Năstase.
APD a luat act că la inițiativa unui grup de consilieri ai Partidului Social Democrat, în ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Craiova de joi, 25 iulie 2019, se va propune retragerea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova caricaturistului ȘtefanPopa Popa’s, ca urmare a afirmațiilor acestuia făcute recent în mass-media, afirmații care au adus atingere imaginii Municipiului Craiova și cetățenilor săi. În acest context, Asociația PRO DEMOCRAȚIA –Club Craiova solicită membrilor Consiliului Local al Municipiului Craiova să aplice Regulamentul cadru pentru acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Craiova și să retragă titlul de Cetățean de Onoare și lui Adrian Năstase.

Ce spune Regulamentul

Potrivit Regulamentului cadru pentru acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Craiova, condamnarea printr-o hotărâre judecătorescă definitivă și irevocabilă atrage după sine RETRAGEREA titlului și pierderea drepturilor aferente.

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova atenționează că Adrian Năstase, condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare, se află de mai mulți ani într-o situație incompatibilă cu calitatea de Cetățen de Onoare al Municipiului Craiova.

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova consideră că un eventual refuz al Consiliului Local al Municipiului Craiova de a retrage calitatea de Cetățean de Onoare lui Adrian Năstase va arunca în derizoriu titlul de Cetățean de Onoare, golindu-l de caracteristica esențială: ONOAREA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS