Acasă Local Dolj Cenușa, „mai tare“ decât aparatura celor de la CEO Oltenia

Cenușa, „mai tare“ decât aparatura celor de la CEO Oltenia

-

CJ Dolj și  GNM au transmis un comunicat de presă prin care anunță că au aplicat sancțiuni și au stabilit măsuri pentru conformare a activităţii CEO – SE Craiova II și SE Ișalniţa.

Cenușa se împrăștie peste localitățile Mischii și Șimnicul de Sus şi poluează aerul. Cei din Complexul energetic Oltenia au primit numeroase sesizari din partea oamenilor. Garda de Mediu sustine ca CEO are aparatura necesară pentru a nu se împraștia cenușa.

Complexul Energetic OLTENIA – SE Craiova II şi SE Işalniţa folosesc pentru depozitarea cenuşii generate, pe cele trei depozite, din activitatea de producerea energiei electrice –  tehnologia fluidului dens, cea mai bună tehnologie disponibilă agreată de Uniunea Europeană, fapt care  a permis diminuarea semnificativă a spulberărilor în condiţii normale, în condiţii meteorologice extreme (rafale puternice de vânt, schimbări bruşte de direcţie a vântului, temperaturi ridicate care conduc la uscarea rapida a solului) apare fenomenul spulberărilor de cenuşă

În urma numeroaselor sesizări făcute de oamenii terorizați de cenușa răspândită, Garda de Mediu a notificat Agenția pentru Protecția Mediului Dolj care s-a dus în control şi a impus CEO să remedieze deficienţele. Concret, CEO trebuie să elaboreze un program de măsuri cu aplicabilitate imediată, de măsuri alternative și de perspectivă pentru soluţionarea situației privind spulberările în condiții meteo extreme.

După controalele efectuate, CEO a fost sancționat de trei ori. Este vorba despre 2 sancţiuni în 2018 în valoare de 100 mii lei și 50 de mii de lei. În 2019 a primit altă sancțiune în valoare de 100 de mii de lei.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...