Subofițer ISU reținut pentru trafic de influență
Procurorii cer arestarea preventivă a soților din Bâlteni

Un subofiţer din cadrul ISU Oltenia a fost prins în flagrant de procurorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, ieri, în timp ce primea suma de 300 dolari de la un martor denunțător. Plutonierul adjutant, de 46 de ani, din Craiova, a primit banii pentru a-i facilita denunţătorului plata unor taxe vamale mai mici la Vama Craiova, în baza unor relații de prietenie care le are cu angajaţi ai acestei instituţii.

Procurorii au stabilit că pe 15 iulie, o persoană a sesizat faptul că un subofiţer în cadrul ISU Oltenia, i-a pretins suma de 300 de dolari pentru a-i facilita plata unor taxe vamale mai mici pentru un autoturism de lux adus din Statele Unite ale Americii.
În cauză a fost sesizat unitatea de parchet competentă, fiind dispusă organizarea şi realizarea activităţii de surprindere în flagrant a făptuitorului. imediat după ce a primit suma de bani menționată.

Ulterior, subofițerul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timişoara – Secţia Craiova, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, fiind dispusă reținerea acestuia pentru 24 de ore. Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.