20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSubofițer ISU Oltenia reținut pentru trafic de influență

Subofițer ISU Oltenia reținut pentru trafic de influență

Un subofiţer din cadrul ISU Oltenia a fost prins în flagrant de procurorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, ieri, în timp ce primea suma de 300 dolari de la un martor denunțător. Plutonierul adjutant, de 46 de ani, din Craiova, a primit banii pentru a-i facilita denunţătorului plata unor taxe vamale mai mici la Vama Craiova, în baza unor relații de prietenie care le are cu angajaţi ai acestei instituţii.

Procurorii au stabilit că pe 15 iulie, o persoană a sesizat faptul că un subofiţer în cadrul ISU Oltenia, i-a pretins suma de 300 de dolari pentru a-i facilita plata unor taxe vamale mai mici pentru un autoturism de lux adus din Statele Unite ale Americii.
În cauză a fost sesizat unitatea de parchet competentă, fiind dispusă organizarea şi realizarea activităţii de surprindere în flagrant a făptuitorului. imediat după ce a primit suma de bani menționată.

Ulterior, subofițerul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timişoara – Secţia Craiova, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, fiind dispusă reținerea acestuia pentru 24 de ore. Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS