Acasă Local Dolj RAADPFL Craiova a început identificarea şi combaterea ambroziei

RAADPFL Craiova a început identificarea şi combaterea ambroziei

-

RAADPFL Craiova împreună cu Primăria Municipiului Craiova au demarat acțiunea de identificare şi combatere a ambroziei. Începând 15 iulie, la nivelul Regiei s-a constituit o comisie care va identifica terenurile din Craiova care sunt infestate cu buruiana ambrozia. Echipa va proceda la pulverizarea tratamentului antiambrozie. În fiecare dintre cele 15 sectoare de activitate, din cadrul Secției Zone Verzi, s-au format echipe pentru intervenție rapidă.

Anunţaţi RAADPFL Craiova dacă descoperiţi zone cu ambrozie!


Pentru identificarea mai ușoară a tufelor rămase după toaletarea zonelor verzi din Craiova, RAADPFL Craiova roagă cetățenii să trimită sesizări/fotografii pe pagina de facebook a instituției (RAADPFL Craiova). De asemenea, craiovenii pot suna la Telefonul Cetățeanului – 0251.984.
Reprezentanţii RAADPFL Craiova spun că au încheiat toaletarea a peste 90% din zonele verzi, la nivelul întregului oraș.
Proprietarii de terenuri sunt obligați să asigure salubrizarea şi cosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase. De asemenea, aceştia trebuie să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin. În caz contrar, riscă sancțiuni conform legislației în vigoare.

Ce este ambrozia


Ambrozia este o plantă anuală, perenă, prezentă în grădini, pe marginea drumurilor și a căilor ferate, în apropierea dărâmăturilor, pe şantierele de construcții, în zone unde s-a depozitat pământ excavat, pe terenurile lipsite de vegetație şi prost întreținute. Planta, denumită popular şi ambrosie, înfloreşte în perioada iulie-septembrie. Aceasta prezintă mecanisme de răspândire şi de înmulţire caracteristice şi se află pe lista plantelor invazive. Ambrozia poate avea efecte negative asupra sănătăţii umane, prin producerea de alergii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...