Acasă Local Dolj Festivalul Voluntariatului, ediția a II-a, la Craiova

Festivalul Voluntariatului, ediția a II-a, la Craiova

-

Festivalul Voluntariatului va avea loc în perioada 19-20 iulie, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Evenimentul este dedicat în special tinerilor care sunt pasionați de activități în aer liber, sunt creativi și au spirit civic.

Două zile de evenimente interactive

Pentru a sublinia importanța voluntariatului comunitar și perspectiva leadership-ului, acțiunile sunt deschise publicului larg și se adresează în special tinerilor, prin mai multe activități, precum:

– informarea cu privire la oportunitățile oferite de Programul Erasmus+, respectiv European Solidarity Corps, în contextul voluntariatului internațional;

– activități de învățare și jocuri de rol și de responsabilitate socială;

– interviuri, reportaje și studio interactiv pe tema nevoilor, intereselor și oportunităților tinerilor în comunitate, în orice mediu instituțional, de învățare, de inițiativă și de decizie în viața civică.

Participă școala de vară ROSE și voluntari internaționali

În cadrul Festivalului vor participa voluntari internaționali din peste 7 țări UE și non-UE, voluntari locali și 52 de elevi din unități de învățământ preuniversitar din regiunea Oltenia, aceștia din urmă fiind beneficiari ai proiectului Școala de Vară – Alege să înveți pentru viitorul tău.

Evenimentele din cadrul Festivalului Voluntariatului vor avea loc în Parcul Nicolae Romanescu, zona lac, vineri (între orele 15:00-20:00) și sâmbătă (între orele 10:00-19:00). Organizatorul festivalului este Centrul Regional de Economie Socială (CRES).

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Puteţi susţine discuţii elevate spre admiraţia celorlalţi. La un moment dat, vă veţi mira şi voi, cât sunteţi de capabil pentru...

Bancul zilei

Un turist aflat în vizită într-o localitate turistică opreşte un localnic: Este acesta într-adevăr un loc sănătos?Desigur, răspunde acesta....