10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPagubele după furtuna de azi noapte

Pagubele după furtuna de azi noapte

Pagubele după furtuna de azi noapte sunt importante atât în judeţul Dolj, cât şi în Mehedinţi.
Şase oameni au fost răniţi, mai multe acoperişuri au fost smulse şi zeci de maşini au fost avariate, după vijeliile din Mehedinţi şi Dolj.

Mai multe străzi din Drobeta Turnu Severin au fost blocate de pomii căzuţi pe carosabil

Un panou a căzut peste o maşină în care se aflau patru persoane, între care doi copii. Peste alta a căzut un foişor din curte. Un geam trântit de vânt s-a spart şi a rănit un om din Drobeta Turnu Severin. Aestea sunt doar o parte a dezastrelor codului roşu, din Mehedinţi.

Reprezentanţii ISU Mehedinţi au anunţat că, în timpul nopţii de duminică spre luni, din cauza vijeliei, mai multe acoperişuri de bloc au fost luate de vânt. Mai mulţi copaci au căzut peste autoturisme.

Un panou publicitar a căzut pe o maşină în care erau patru persoane

„Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale acestea fiind transportate la UPU de către echipajele de Ambulanţă. În localitatea Şimian, pe Calea Hinovei, un panou a căzut peste un autoturism în care se aflau patru persoane (doi adulţi şi doi copii). După acordarea primului ajutor medical celor doi adulţi, care au suferit traumatisme, aceştia au fost transportaţi la spital. Cei doi copii nu au necesitat îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanţii ISU Mehedinţi.

Mai multe maşini au fost avariate
Mai multe maşini au fost avariate


Tot în localitatea Şimian, un foişor din lemn a căzut peste o persoană. În Drobeta Turnu Severin o persoană a avut nevoie de ajutor, după ce fereastra locuinţei în care se afla a fost spartă, în urma căderii unui panou.

Doljul măturat de vijelie

În judeţul Dolj, pompierii au degajat 19 copaci căzuţi pe carosabil şi maşini în mai multe zone din Craiova. Autoturisme avariate au fost la Spitalul nr. 1 Craiova şi la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, pe b-dul Știrbei Vodă, str. Banu Stepan, str. C-tin Severeanu, str Cosuna, str Vantului, str. Potelu, str.Alunului.

Pe strada Arâarului din Craiova un autoturism a fost avariat
Pe strada Arâarului din Craiova un autoturism a fost avariat

Acoperişul unor blocuri de pe străzile Nicolae Titulescu şi Ghe. Titeica au căzut, unul dintre ele afectând o conductă de alimentare cu gaze naturale.
Probleme au fost şi în localităţile Filiaşi, Dăbuleni, Radovan, Moţăţei, Ghindeni, din cauza celor 9 copaci căzuţi pe carosabil, potrivit ISU Dolj.
SVSU Filiași, SVSU Catane, SVSU Galiciuca, SVSU Dăbuleni, SVSU Valea Stanciului, SVSU Călărași, SVSU Goicea au acţionat pentru degajarea a 13 copaci căzuți pe carosabil.

Lucrătorii RAADPFL Craiova au acţionat pentru degajarea a 21 copaci căzuți pe străzile: Pașcani, Tineretului, Pandurilor, Lămâițelor, Elena Cuza, Alexandru Macedonski, Piața Gării, Decebal, Simion Bărnuțiu, Știrbei Vodă, General Dragalina, Matei Millo, Corneliu Coposu, Păcii, Nicolae Titulescu, Matei Basarab, Dealu Spirei, Arţarului, Siloz, Duiliu Marcu, Spaniei.

Pompierii au acţionat pentru degajarea drumurilor


De asemenea, acoeprişul unei case , o alta distrusă şi o barieră smulsă pot fi văzute după vijelie pe DN 55, la intersecţia cu drumul care merge la Preajba.

O casă a fost distrusă de vijelie
O casă a fost distrusă de vijelie

Conform datelor furnizate de către operatorul de distribuție a energiei electrice, Distribuție Energie Oltenia, în jud. Dolj, aseară, existau un număr de 11 consumatori care aveau întreruptă alimentarea cu energie electrică.
La ora 20.00 existau un număr de 7 consumatori afectați în teren. La ora 22.00 existau un număr de 5 consumatori afectați, în teren, existând pentru remediere un număr de 8 echipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS