24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMii de comprimate și fiole cu substanţe dopante, descoperite la PTF Calafat

Mii de comprimate și fiole cu substanţe dopante, descoperite la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit 4.500 de comprimate și 2.625 fiole cu substanțe dopante de mare risc. Un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

Pe 7 iulie, în jurul orei 13.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui microbuz marca Iveco, cetăţeanul bulgar T.R., în vârstă de 40 de ani. Acesta transporta diverse produse din Bulgaria, cu destinaţia Ungaria.

Cutii cu mii de comprimate și fiole cu substanţe dopante

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel au fost descoperite două cutii ce conțineau 4.500 de comprimate și 2.625 fiole. Acestea conţineau ca substanţe active testosteron, trenbolon, somatropină şi clenbutenol. Toate aceste substanţe se află pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc.

La cercetări, șoferul a declarat că este angajatul unei firme de curierat din Bulgaria. De asemenea, a declarat că nu avea cunoștință despre conținutul coletelor. Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală. Aceasta a reţinut întreaga cantitate de produse farmaceutice. Marfa avea o valoare de 108.250 lei, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS