9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMihai Şora îl omagiază pe I.D. Sîrbu la Craiova

Mihai Şora îl omagiază pe I.D. Sîrbu la Craiova

Filozoful şi eseistul Mihai Șora, alături de soția sa, Luiza, vin la Craiova pentru a-l omagia pe Ion D. Sîrbu. Cei doi vor fi prezenţi, mâine, de la ora 10.30, în foaierul Teatrului Național, în cadrul Colocviului Național Ion D. Sîrbu: „Locul și importanța operei lui Ion D. Sîrbu în literatura română postbelică (1945-1989)”.

Timp de două zile, 27-28 iunie 2019, Craiova, alături de prieteni din întreaga țară, îl sărbătorește la centenar pe Ion D. Sîrbu. Sîrbu, una dintre cele mai luminoase și în același timp tragice figuri ale acestei zone, în care a trăit, a visat, a disperat și pe care a zugrăvit-o în cernelurile tari ale prozei și pamfletului cu un talent care trece dincolo de purul resentiment. Cărțile sale, dar și viața sa plină de tribulații și restricții vor fi subiect de reflecție în cadrul evenimentelor ce vor avea loc în câteva locuri care i-au fost apropiate marelui scriitor și moralist. Conferințe, prelegeri, expoziții de carte și de afișe, un spectacol la care sunt invitaţi craiovenii. În aceste două zile spiritul lui Ion D. Sîrbu va fi celebrat de personalitați culturale invitate la Craiova, potrivit www.agentiadecarte.ro.

Invitaţi de marcă

Prima zi a colocviului, al cărei invitat special este Elisabeta Sîrbu, soția scriitorului, se desfășoară la Teatrul Național „Marin Sorescu”. A doua zi conferințele urmează să continuie la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”. Printre participanți se numără scriitori, critici literari, oameni de cultură, de teatru din întreaga țară: Ioan Lascu, Emil Boroghină, Nicolae Oprea, Antonio Patraș, Daniel Cristea-Enache, Ionel Bușe, Ion Munteanu, Luigi Bambulea, Nicolae Coande, Mihai Barbu, Lucian Dindirică, Cornel Ungureanu, Sorin Lavric, Răzvan Voncu, Florea Firan, Adrian Dinu Rachieru, Laszlo Alexandru, Ovidiu Pecican, Horia Dulvac, Ion Dur, Vasile Spiridon, Mihai Zamfir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS