7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj26 iunie, Ziua internaţională împotriva consumului de droguri

26 iunie, Ziua internaţională împotriva consumului de droguri


26 iunie, Ziua internaţională împotriva consumului de droguri, este celebrată începând din 1987, în fiecare an, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Această Zi Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri este sărbătorită pentru a consolida acţiunile şi a cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului unei societăţi internaţionale fără consum abuziv de droguri.

An de an, Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (United Nations Office on Drugs and Crime – UNODC) coordonează campania globală de marcare a Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, propunând diverse teme adaptate problematicii drogurilor la nivel mondial, cu scopul de a trage un semnal de alarmă şi a determina factorii de decizie implicaţi să acţioneze eficient pentru contracararea acestui fenomen.

Tema din acest an

Anul acesta, tema propusă de UNODC este „Sănătate pentru justiţie. Justiţie pentru sănătate”, temă ce îşi propune să sublinieze importanţa cooperării între instituţiile din domeniul sănătăţii şi justiţiei. Un răspuns eficient la problema drogurilor are nevoie de colaborarea strânsă între justiţie, sănătate şi serviciile sociale, pentru a oferi soluţii integrate, în acord cu convenţiile internaţionale şi cu respectarea drepturilor omului.

Manifestări în judeţul Craiova

Pentru marcarea acestui eveniment, în această zi, în Sala video a Instituţiei Prefectului – Judeţul Dolj, va avea loc şedinţa semestrială a Grupului de lucru pentru elaborarea/ implementarea Strategiei judeţene antidrog aferentă perioadei 2014-2020

Tot cu această ocazie, în intervalul orar 17.00 – 19.00, în incinta Centrului Comercial Auchan – Craioviţa va avea loc o manifestare la care vor participa persoanele aflate în zonă şi voluntarii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj.

Va fi organizat un stand tematic cu scopul de a informa persoanele din comunitate cu privire la semnificaţia zilei, efectele şi consecinţele consumului de droguri în plan fizic, psihic şi social cu scopul de a promova un stil de viaţă sănătos.
Trecătorii care doresc vor avea posibilitatea să transmită un mesaj scris pe un panou amplasat în standul de informare.
De asemenea, acţiuni tematice se vor desfăşura şi în parteneriat cu Departamentul de Fizică al Facultăţii de Ştiinţe – Universitatea din Craiova şi cu Centrul de Detenţie Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS