Acasă Local Dolj Ie purtată cu mândrie la Craiova

Ie purtată cu mândrie la Craiova

-

Ie purtată cu mândrie la Craiova. Oltenii s-au gătit în cele mai frumoase porturi populare de Ziua Universală a Iei Tradiționale. Ediția a V-a a evenimentului „Craiova se îmbracă în ie“ a strâns zeci de copii, părinți și bunici la parada portului popular. Aceștia au parcurs traseul Piața Mihai Viteazul, Oficiul de cadastru, Centrul Vechi până în Piața Frații Buzești.

Premii pentru cea mai fotogenică apariție și cea mai autentică ie

Momentele frumoase au fost surprinse de către fotograful profesionist Florin Florescu. Juriul a fost format din: Oana Bică (Vicepreședinte CJ Dolj), Florin Burescu (designer), Maria Rotaru ( Realizator emisiuni Radio România Oltenia) și Irinel Canureci (Șeful Secției Etnologie al Muzeului Olteniei). Aceștia au oferit două premii: Luiza Turcu – premiu pentru cea mai autentică ie și Cătălina Dinuț – premiu pentru cea mai fotogenică apariție.

La final, toți cei strânși în Piața Frații Buzești s-au bucurat de un spectacol folcloric oferit de Ansamblul Folcloric Maria Tănase.

Pe scena amplasată în Piață au urcat: Mariana Ionescu Căpitănescu, Lavinia Bîrsoghe, Marius Măgureanu, Manuela Moțocu, Ciri Mayer, Liliana Popa, Liviu Dică, Aneta Șișu și Cristian Bănățeanu.

Gazda evenimentului a fost Simona Mușuroi, iar organizatorul Ansamblul Folcloric Maria Tănase cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Craiova.

Autor: Relu Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

Sportul, între pasiune, sacrificii și devotament

După ce săptămâna trecută am reușit un prim interviu inedit, de acasă, cu antrenorul echipei masculine de handbal a Universității Craiova, Cătălin...