Acasă Local Dolj Ford a investit 100.000 de dolari la SJU Craiova

Ford a investit 100.000 de dolari la SJU Craiova

-

Echipa Ford şi reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova

Ford a investit 100.000 de dolari la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova, susținută de Ford Motor Company Fund – latura filantropică a companiei. Investiția a fost realizată cu sprijinul partenerului său internațional GlobalGiving și al Asociației non-profit Rotary Craiova Probitas.

Procesul de dotare s-a desfășurat în perioada ianuarie-mai a acestui an și a inclus achiziția a peste 200 de paturi, înlocuind paturile spitalului, vechi de peste 49 de ani. Acestea au fost montate în departamentele de Urgență, Chirurgie Generală, Chirurgie Plastică și Reparatorie, Pediatrie, Medicină Internă, Medicina Muncii, Gastroenterologie, Oncologie.

Cele 200 de paturi achiziționate prin intermediul acestei investiții se adaugă altor 50 de paturi achiziționate de spital în ultimii 2 ani, tot cu sprijinul Ford Motor Company Fund.

Echipament medical de importanță vitală pentru a trata urgențele cu hemoragii digestive

În cadrul proiectului a fost achizitionat și un gastroscop, echipament medical de importanță vitală pentru a trata urgențele cu hemoragii digestive. Înaintea acestei investiții, spitalul folosea echipamente din dotarea Departamentului de Cercetare al Universității de Medicină.

De asemenea, Ford Fund a contribuit și la dotarea Triajului și a Unitatății de Primiri Urgențe cu tărgi, mobilier medical și paturi, ce vor contribui la îmbunătățirea actului medical și la creșterea confortului pacienților.

Alte finanţări Ford

Luna trecută, în urma unei alte finanțări realizate de Ford Fund, voluntari din cadrul fabricii Ford Craiova au lucrat la reamenajarea și semnalizarea corespunzătoare a heliportului ce deservește spitalului, contribuind astfel la un transport medical sigur pentru pacienții cu nevoi critice.

În ultimii ani, Ford Fund a investit în Spitalul Județean de Urgență Craiova peste 160.000 de dolari pentru modernizarea și echiparea mai multor secții ale spitalului.

Activitățile recente ale Ford Motor Company Fund în România includ finanțarea a 6 noi proiecte de antreprenoriat social, în cadrul Centrului de Resurse și Angajament al Ford din Craiova și amenajarea spațiului de joacă a două grădinițe din Craiova (Grădinița nr. 5 „Îngerașii” și Grădinița nr. 33 Făcăi).

De asemenea, în cursul lunii iunie, Ford România, împreună cu partenerul său, Napoca Rally Academy, desfășoară cursurile gratuite de conducere defensivă Ford Driving Skills for Life în Pitești, București și Timișoara. DSFL este mult premiatul program gratuit de conducere defensivă al Ford, la care participă anual peste 1000 de tineri șoferi din România și peste 2500 de elevi în cadrul sesiunilor desfășurate în licee.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Luaţi o hotărâre care vă determină să vă schimbaţi programul. O persoană apropiată v-ar putea solicita sprijinul într-o chestiune de sănătate....