17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe infracţiuni la regimul rutier s-au mai comis în Dolj

Ce infracţiuni la regimul rutier s-au mai comis în Dolj

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a anunţat luni, printr-un comunicat, ce infracţiuni la regimul rutier s-au mai comis în ultimele zile pe drumurile din judeţ.

Printre şoferii opriţi în trafic, unii se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar alţii nu aveau drept de conducere.

Iată ce infracţiuni la regimul rutier s-au mai comis în Dolj, potrivit IPJ.

La data de 14 iunie, poliţişti de la formaţiunea rutieră Segarcea au depistat în trafic, pe DJ 561, în Bârca, un bărbat de 32 de ani din Giurgiţa, în timp ce conducea o autoutilitară având o concentraţie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot la data de 14 iunie, poliţişti de la formaţiunea rutieră Segarcea au mai depistat şi un tânăr de 24 de ani, din Bistreţ, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 561, în comuna Cârna. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentraţie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la spitalul pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

A condus deşi avea permisul suspendat

În ziua de 15 iunie, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova au depistat un tânăr de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Corneliu Coposu. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot în ziua de 15 iunie, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Bechet au depistat un bărbat de 52 de ani, din Sadova, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, 16 iunie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti au depistat un tânăr de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0.67mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La volan băut şi fără permis

Tot ieri, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti au depistat un bărbat de 41 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0.44 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cel în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub inluenţa alcoolului şi fără permis de conducere.

Duminică, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova au oprit pentru control, pe Calea Bucureşti, un autoturism la volanul căruia se afla o femeie de 33 de ani, din Craiova. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că femeia avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS