10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrinşi cu arme deţinute ilegal, în Craiova şi Bucovăţ

Prinşi cu arme deţinute ilegal, în Craiova şi Bucovăţ

Poliţiştii doljeni au efectuat, în această dimineaţă, două percehziţii domiciliare, la persoane bănuite că deţin ilegal arme. Două arme neletale şi muniţia aferentă acestora au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul I.P.J. Dolj au organizat o acțiune pe linia nerespectării regimului armelor și munițiilor. Aceştia au efectuat două percheziții domiciliare, la locuinţele a doi bărbaţi de 32 şi 50 de ani, din Bucovăţ şi Craiova.


La imobilul din Bucovăţ, poliţiştii au găsit un pistol neletal, supus autorizării, calibrul 9 mm şi 29 de cartuşe neletale. La domiciliul din Craiova, a fost găsită o armă neletală de tir, cu aer comprimat, calibrul 5,5 şi 28 de diaboluri.

Una dintre arme, adusă din Bulgaria


Din cercetări s-a stabilit că arma şi cartuşele depistate în Bucovăţ au fost cumpărate la finalul lunii mai din Bulgaria. Acestea au fost introduse ilegal în România de bărbatul de 32 de ani, fără a le declara organelor de control vamale.


De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că niciunul dintre cei doi bărbaţi nu erau deţinători legali de arme şi muniţii. Bunurile găsite de poliţişti au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS