24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHolograf, Damian Drăghici, Bere Gratis şi Lidia Bubble, printre artiştii care vor cânta la Zilele Craiovei

Holograf, Damian Drăghici, Bere Gratis şi Lidia Bubble, printre artiştii care vor cânta la Zilele Craiovei

În perioada 30 mai – 09 iunie, craiovenii vor sărbători cea de-a XXIII-a ediţie a “Zilei Municipiului Craiova”, în cel de-al șaptelea an consecutiv în care acest eveniment se organizează în ediţie de vară. Particularitatea acestei ediții este aceea că readuce sărbătoarea atât în cartierele municipiului cât și în zona centrală sau în spații deja cunoscute ca generatoare de evenimente cultural-artistice și sportive pentru întreaga comunitate.
Astfel, în perioada 30 mai – 09 iunie, craiovenii sunt așteptați să urmărească și să participe la acțiuni programate a se desfășura în zona centrală – Piața Mihai Viteazu, Piața Frații Buzești – Centrul Vechi, Piața William Shakespeare – esplanada Teatrului Național Marin Sorescu, cartierele Valea Roșie, Rovine, Brazda lui Novac, Craiovița, Parcul „Nicolae Romanescu”, Centrul Multifuncțional Craiova, Sala Polivalentă Craiova sau Craiova Water Park, care vor deveni, rând pe rând, locații interesante pentru public și în care se vor derula o serie de activități specifice acestei sărbători.

Carnaval dedicat Zilei Internaționale a Copilului

Cea mai importantă sărbătoare a municipiului din acest an va debuta joi, 30 mai, cu Ceremonia Solemnă a Consiliului Local Municipal, organizată la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, în cadrul căreia vor fi decernate titlurile de Cetățean de Onoare marelui om de știință Gogu Constantinescu și sportivului paralimpic Theodor Matican – multiplu campion național și internațional, vor fi premiați elevii craioveni care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele naționale și internaționale și profesorii îndrumători ai acestora, iar foștii directori ai Operei Române Craiova vor fi omagiați cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înființarea instituției craiovene de cultură.

O noutate în programul ediției din acest an a “Zilei Municipiului Craiova” include organizarea, pentru prima oară, a unui CARNAVAL dedicat Zilei Internaționale a Copilului, alături de alte numeroase acțiuni organizate pentru cei mici, precum concursuri, jocuri, ateliere interactive etc., ce se vor desfășura în diferite zone ale Municipiului Craiova.

Patru dintre cartierele Municipiului vor fi angrenate și ele în cavalcada de evenimente, în perioada 3-6 iunie 2019, când artiști ai instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Local Municipal, ai instituțiilor partenere Primăriei Craiova, dar și artiști locali la propunerea altor entități precum asociații, ong-uri etc. și-au exprimat dorința de a ne fi alături și de a participa cu titlu gratuit la Ziua Municipiului Craiova. Aceștia vor susține spectacole în cartiere pentru a le oferi celor care locuiesc în zona respectivă cele mai bune reprezentații cultural-artistice, pentru toate gusturile și pentru toate vârstele.

Lidia Bubble, Liviu Teodorescu, CRBL, concerte în cartiere

Serile din cartiere se vor încheia cu un recital al unor mari artiști precum Mariana Ionescu Căpitănescu și CRBL (Valea Roșie – luni, 03 iunie), Petrică Mîțu Stoian și Sylvia by DJ Ryno (Rovine – marți 04 iunie), Niculina Stoican și Lidia Bubble (Brazda lui Novac – miercuri 05 iunie), Constantin Enceanu și Liviu Teodorescu (Craiovița – joi 06 iunie). În
aceeași perioadă, de luni 03 iunie până joi 06 iunie, sunt programate evenimente și pentru craiovenii din zona centrală, în fiecare seară, la statuia lui Mihai Viteazu, între orele 19.00-21.00.

Holograf, Damian Drăghici, Corina, la spectacolul din centrul oraşului

Un moment special în cadrul programului din acest an al “Zilei Municipiului Craiova” va fi repartizat tinerilor artiști din Municipiul Craiova care vor susține câte un micro-recital în cartiere, Primăria Municipiului Craiova venind astfel în sprijinul tinerelor talente din Craiova. Pe lângă spectacolele organizate în colaborare cu partenerii locali, evenimentul
Ziua Municipiului Craiova, ediția XXIII-a, va culmina cu serile de vineri, sâmbătă și duminică (07-09 iunie 2019), când mari artiști de talie națională precum Damian Drăghici, Horia Brenciu, Holograf, Bere Gratis, Vanotek, Corina și alții vor urca pe scena din Piața Mihai Viteazu. Finalul sărbătorii craiovene va fi marcat de un spectacol de proiecții laser și video-mapping.

Ediția din acest an a evenimentului Ziua Municipiului Craiova mai include expoziție cu vânzare de flori (29 mai – 02 iunie 2019, Centrul Vechi – Piața Frații Buzești), Salon Auto (07 – 09 iunie 2019, str. A.I. Cuza, zona Universitate) propus de Camera de Comerț Dolj, dar și organizarea, pentru prima oară, a unui târg de adopții canine de către SC Salubritate SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS