Foto: cetateanul.net

Agenţia Naţională de integritate a transmis un comunicat de presă prin care a anunţat că un funcţionar public din Dolj şi unul din Olt au fost găsiţi în stare de incompatibilitatea.

Emilia Anda Ivan, funcţionar public în cadrul Primăriei Murgaşi, judeţul Dolj, a deţinut în perioada 23 decembrie 2013 – 1 iunie 2016 funcţia publică de inspector simultan cu exercitarea funcţiei de administrator public la Primărie, aflându-se şi ea în stare de incompatibilitate, afirmă ANI.

Totodată, potrivit ANI, Mariana Perieteanu, funcţionar public în cadrul Primăriei Icoana, judeţul Olt, s-a aflat în stare de incompatibilitate, după ce, în exercitarea funcţiei publice de inspector ar fi participat, în perioada 5 mai – 6 iunie 2016, la campania electorală desfăşurată cu ocazia alegerilor locale din acel an, în cadrul căreia şi-a depus candidatura pentru funcţia de consilier local, fără a-şi suspenda raportul de serviciu.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, precizează ANI.