În perioada 13 -19 mai, conform Planului de Operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Serviciul Rutier Dolj a organizat acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.
Acțiunea a vizat reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.
Astfel, în cadrul acțiunii,  polițiștii au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Poliţiştii au aplicat 111 sanctiuni contravenţionale conducătorilor autovehiculelor de transport marfa , 11 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 41 pentru neportul centurii de siguranta, 12 pentru defectiuni tehnice sau marfa neasigurata, 21 pentru lipsă documente şi 26 pentru alte abateri la regimul rutier.
De asemenea, în cadrul acţiunii au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor de autovehicule pentru transport persoane, 6 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 19 pentru neportul centurii de siguranta, 3 pentru defectiuni tehnice şi 21 pentru alte abateri.
Valoarea sancţiunilor aplicate de poliţiştii doljeni este de peste 45.000 de lei.
Activităţile s-au desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de Operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.