11.6 C
Craiova
duminică, 15 decembrie, 2019
Acasă Local Dolj Klaus Iohannis îşi lansează noua carte despre Uniunea Europeană la Craiova

Klaus Iohannis îşi lansează noua carte despre Uniunea Europeană la Craiova

-

Cea de-a treia carte a preşedintelui Klaus Iohannis, „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, apărută recent la Curtea Veche Publishing, va fi lansată la Craiova, marţi, 21 mai. Volumul este un ghid care prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfrunta în prezent. Totodată, cartea prezintă beneficiile pe care le are România în contextul apartenenţei la proiectul comunitar.
„EU.RO. Un dialog deschis despre Europa” este o invitaţie la dezbatere, la analiză şi cunoastere, astfel încât să le ofere cititorilor informaţii de care au nevoie pentru a deveni cetăţeni europeni implicaţi, alături de instrumente care să le contureze o poziţie articulată faţă de Uniune şi faţă de viitorul ei.
Lansarea face parte dintr-o serie de întâlniri cu cititorii în întreaga ţară, în unele dintre cele mai importante instituţii culturale şi educaţionale. În Craiova, volumul va fi lansat la Filarmonica Oltenia. Accesul la eveniment se face pe baza de invitaţie.

Cartea Presedintelui Klaus Iohannis este un gest necesar în anul în care România a preluat preşedintia Consiliului Uniunii, precum şi în contextul unei Europe determinate să devină din ce în ce mai conştientă de rolurile sale strategice ca urmare a frământărilor care îi pun la încercare din interior idealul de unitate.

Deşi toată lumea ştie câte ceva despre Uniunea Europeană, cartea acoperă nevoia unui ghid structurat, echilibrat şi concis, care să răspundă într-o manieră accesibilă unui întreg spectru de întrebări şi care să abordeze de la cele mai simple noţiuni şi informaţii istorice despre proiectul comunitar, până la aspectele problematice, chiar nevralgice, pe care le implică în prezent punerea în act a idealurilor sale.

„Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori şi teme politice relevante pentru constructul european. Intenţia mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicaţii concise şi răspunsuri la întrebări esenţiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetăţeni şi care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparţine spaţiului comunitar şi se încheie cu modul în care ne proiectăm prezenţa în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetăţeni despre modul de funcţionare al mecanismelor politice şi despre marile teme care solicită, astăzi, atenţia lumii întregi”, afirmă Klaus Iohannis în introducerea cărţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Premierul Abe a inaugurat Stadionul Naţional 2020

Premierul japonez Shinzo Abe a salutat duminică finalizarea Stadionului Național construit pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Recepţia vine la trei...