Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat, vineri, că proiectul european privind modernizarea Drumului Judeţean (DJ) 561A Giurgiţa – Urzicuţa – Afumaţi – Băileşti – Moţăţei – Unirea – Pleniţa – limita cu judeţul Mehedinţi, în valoare de 46 de milioane de euro, a fost aprobat în totalitate. Iniţial, pentru a fi sigur că va prinde finanţare, CJ Dolj împărţise proiectul în două, fiecărui proiect corespunzându-i un tronson de drum: DJ 561A Giurgiţa – Moţăţei (DN 56), de 47,4 kilometri; DJ 561A Moţăţei – limita cu judeţul Mehedinţi, de 30,7 km.

Proiectul se afla în stadiul de precontractare, în cadrul Programului Operaţional Regional – SUERD, iar joi s-a primit vestea că el va fi finanţat în totalitate, potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa. „Drumul nostru de la Giurgiţa – Urzicuţa – Afumaţi – Băileşti – Moţăţei – Unirea – Pleniţa – limita cu judeţul Mehedinţi, pe care noi l-am împărţit în două, că am zis la vremea respectivă că nu-l vor accepta pentru că are preţul prea mare, am avut şansa şi bucuria ca proiectul să fie aprobat în totalitate. Aproape 50 de milioane de euro vor veni pentru modernizarea acestui drum, iar luni vom merge la Râmnicu Vâlcea să semnăm contractul, pentru că acolo vine ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, şi el este cel care va semna acest proiect“, a spus Prioteasa.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.