12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Canalizarea din Brestei a fost răpusă de ploaia căzută aseară

Craiova: Canalizarea din Brestei a fost răpusă de ploaia căzută aseară

Ploaia căzută în seara zilei trecute a făcut ravagii pe câteva străzi din Craiova. Canalizarea pluvială nu a mai făcut faţă cantităţii de apă provenită de la precipitaţii şi a refulat pe strada Fermierului şi aleile adiacente din Cartierul Brestei şi pe strada Vidra.
Aseară angajaţii Companiei au acţionat în zona Marlorex, pe strada Fermierului şi aleile adiacente din cartierul Brestei,precum şi pe strada Vidra, din yona Plaiul Vulcăneşti pentru înlăturarea apei provenită de la ploaie şi care a inundat străzile precum şi câteva gospodării din zonă. În teren au fost deplasate utilaje precum pompe, vomă. Inundaţiile s-au produs din cauza debitului mare de ape care nu a putu fi preluat de canalizarea pluvială. Aceasta a refulat şi apa s-a revărsat pe stradă”, a precizat reprezentantul CAO, Mihaela Chiriţescu.
Este cunoscut faptul că zona Brestei are probleme ori decâte ori plouă. Aici sunt străzi care de inundă fie din cauza lipsei canalizării pluviale, fie că, acolo unde există nu face faţă unui debit mare de apă.
Reprezentanţii ISU Dolj au fost şi ei chemaţi în zonă să scoată apa din curţile inundate. „Am fost chemaţi să scoatem apa dintr-o curte inundată de pe strada Fermierului. Am fost în imposibilitatea să acţionăm fiindcă apa pe care o scoteam din respectiva curte nu puteam să o redirecţionă în canalizare fiindcă aceasta nu mai prelua cantitatea de apă provenită de la precipitaţii. Noi avem posibilitatea să acţionăm decât pe proprietăţi private , nu pe domeniul public” a declarat Florin Cocoşilă, reprezentant ISU Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS