22.8 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj SE Craiova II, amendată cu 100.000 de lei pentru poluarea aerului cu...

SE Craiova II, amendată cu 100.000 de lei pentru poluarea aerului cu zgură şi cenuşă

-

Comisariatul Județean Dolj al Gărzii Naționale de Mediu a anunţat, astăzi, că a amendat SE Craiova II cu 100.000 de lei, pentru că nu s-a respectat legea privind calitatea aerului.

„În data de 13 mai, ca urmare a condiţiilor meteo extreme (cod galben de vânt) s-a produs fenomenul de spulberare a particulelor fine de praf de pe Depozitul de zgură şi cenuşa Valea Mănăstirii, aparţinând Sucursalei Electrocentrale Craiova II. Fenomenul a fost semnalat de mai mulți cetățeni ai comunei Şimnicu de Sus, care au transmis sesizări la Comisariatul Județean Dolj al Gărzii Naționale de Mediu.
Comisarul-şef al Comisariatului Județean Dolj s-a deplasat în zona afectată şi a dispus un control la SE Craiova II pentru a analiza cauzele care au generat poluarea şi pentru a stabili măsurile necesare pentru remedierea situaţiei. De asemenea, a fost solicitată prezența reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului Dolj pentru a efectua determinări privind calitatea aerului. Potrivit rezultatelor analizelor transmise de APM Dolj, au fost înregistrate depășiri față normele admise la indicatorul PM 10 (pulberi în suspensie). Ca urmare a celor constatate, SE Craiova II a fost sancţionata cu amendă în cuantum de 100.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului. Totodată, întrucât Planul de măsuri întocmit de SE Craiova II, în 2018, pentru diminuarea spulberărilor, s-a dovedit ineficient, comisarii GNM au stabilit măsuri cu termene de îndeplinire privind umectarea depozitului în condiţii meteo deosebite, placarea cu pământ vegetal şi monitorizarea spulberărilor de către operator.
De asemenea, comisarul-şef al GNM-SCJ Dolj a organizat întâlniri cu autorităţile locale şi a prezentat o informare în cadrul Colegiului Prefectural Dolj referitor la această situaţie, au precizat reprezentanţii Comisariatului Județean Dolj al Gărzii Naționale de Mediu.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.