5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Amenzi uriaşe şi peste 400 de grame de aur confiscate de la comercianţii ilegali

Craiova: Amenzi uriaşe şi peste 400 de grame de aur confiscate de la comercianţii ilegali

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti de investigații criminale şi ordine publică au organizat o acțiune pentru combaterea ilegalităților care se comit în domeniul amanetării și comercializării metalelor prețioase, în Craiova.
De asemenea, poliţiştii au verificat legalitatea comercializării produselor electronice şi electrocasnice. În cadrul acţiunii au fost verificate 24 de societăţi comerciale, 7 persoane fizice şi două mijloace de transport şi au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 150.000.
Cu aceeaşi ocazie, poliţiştii au indisponibilizat 419 grame aur, 167 grame argint şi 13 telefoane mobile, în valoare totală de peste 90.000 lei.

Cu ocazia controlului efectuat în Craiova, s-a constatat că un agent economic deținea, la punctul de lucru, mai multe contracte de amanet ale căror termene de valabilitate erau expirate și pentru care nu erau întocmite note de recepție și constatare diferențe.
Societatea a fost sancționată contravențional, dispunându-se totodată confiscarea cantității de 335.84 grame aur, în valoare de aproximativ 59.000 lei, aferentă contractelor de amanet expirate și neevidențiate în contabilitatea societății.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS