10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Lansare de carte la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“

Craiova: Lansare de carte la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“

Radu Sergiu Ruba revine la Craiova, la doi ani după dubla lansare de la Teatrul Național “Marin Sorescu”. Miercuri, 22 mai, orele 17,oo, prozatorul vă invită la lansarea romanului “GUANTANAMO” apărut la finele anului trecut la Editura Tracus Arte.

Este povestea evadării, a ascunderii şi exfiltrării, a semiapariţiei şi a speranţelor de scăpare ale Medeei, comisar DIO – Divizia de Investigaţii Operative. Nu din închisoare evadează ea, dintr-un serviciu temniceresc, dintr-o autoritate încarcerantă, construită pe suspiciune şi pe tehnologia teleurmăririi. Refuză să mai suspecteze şi să mai radiointercepteze pe cineva. Nu înseamnă că alţii sunt dispuşi să o piardă din vedere. Unii pornesc mai mult sau mai puţin inspirat pe urmele ei, alţii o ocrotesc şi o trec dintr-o incintă într-alta. Se asigură Misterul, Tensiunea, Inventivitatea, Suspansul şi, cu voia dumneavoastră, Realismul acţiunii. Medeea nu fuge, ci deviază de la traseu, nu se ascunde, ci este camuflată, nu reocupă scena, ci se insinuează prin preajmă, nu se mărgineşte la vise de salvare, ci ţese planuri de salt în imprevizibil.
„Guantanamo este cel de al treilea roman al meu, după Demonul confesiunii – 2004 şi O vară ce nu mai apune – 2014. Stilul şi vocea auctorială de acum diferă de cele dinainte, opţiune impusă de modul de a lua cu asalt de fiecare dată versanţii subiectelor. Demonul era scris la persoana întâi, dar la două mâini, ca alternanţă a jurnalelor celor două personaje de căpătâi. Vara, autobiografie şi istorie de familie, recurge narativ tot la prima persoană a singularului. În schimb, despre Medeea mi s-a părut potrivit să scriu la persoana a treia”, a spus Radu Sergiu Ruba.
Craiova: Evazionist după gratii
Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Craiova au depistat, ieri, un bărbat de 54 de ani, din municipiu, pe numele căruia instanţa de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbatul are de executat 4 ani și 3 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală şi a fost încarcerat de poliţişti în penitenciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS