Acasă Local Dolj Eugen Teodorovici: „Lucrările la Spitalul Regional Craiova vor începe, sigur, de anul...

Eugen Teodorovici: „Lucrările la Spitalul Regional Craiova vor începe, sigur, de anul viitor“

-

După ce, ieri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, afirma că se află „pe ultima sută de metri“ cu demararea proiectelor privind construirea spitalelor regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus, astăzi, că lucrările la Spitalul Regional Craiova vor demara de anul viitor. Declaraţia a fost făcută în Bănie, după ce ministrul şi-a pus semnătura pe contractul de finanţare a proiectului european de 445.831.222 de euro privind dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj.

„Ceea ce admir eu la olteni este că vorbesc mai puţin şi fac mai mult. Ce pot eu să vă spun acum foarte clar, ca şi concluzie, şi asta am remarcat eu sau poate aşa se vede de la Bucureşti, e că lucrările la acest spital regional de la Craiova vor începe, indiferent de ce spun cei care nu-şi doresc astfel de structuri spitaliceşti moderne. În mod sigur, lucrările la Craiova vor începe de anul viitor“, a afirmat Eugen Teodorovici.

Ieri, Sorina Pintea susţinea că, în şedinţa de guvern de astăzi, se vor aproba indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional Iaşi, „ceea ce înseamnă că avem cale liberă pentru depunerea cererii de finanţare la Bruxelles“, că pe 28 mai, la Cluj, va fi o dezbatere publică privind acordul de mediu, „urmând ca în două săptămâni să putem intra cu indicatorii tehnico-economici în comisia ministerială“, în timp ce, la Craiova, obţinerea acordului de mediu ar fi programată în cursul lunii iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS