19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBiblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” participă la cea de-a XVI-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Salonic

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” participă la cea de-a XVI-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Salonic

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în colaborare cu Consulatul General al României la Salonic organizează sâmbătă, 11 mai 2019, începând cu ora 14:00, în sala Bibliotecii Centrale Municipale Salonic, în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Târgului Internațional de Carte de la Salonic, o acțiune culturală în cadrul căreia vor fi prezentate atât volumul „Români din Paris”, autori Louis Monier și Basarab Nicolescu, cât și Muzeul Cărții și Exilului Românesc de la Craiova.
Publicat în 2017 la Éditions Michel de Maule din Paris, volumul „Roumains de Paris” schițează, în cuprinsul celor două secțiuni: Monștrii Sacrii și Personalități contemporane, profilul a nu mai puțin de 47 de români „care au făcut și continuă să facă Franța”. Publicat în 2018 la Editura Vremea, în traducerea lui Lucian Dindirică, volumul „Români din Paris”, prin repertoriul de o valoare inestimabilă pe care îl propune, are marele merit de a oferi o serie de informații și detalii biografice și profesionale pentru publicul larg din România.
„Anul acesta, România va fi prezentă la Târgul de Carte de la Salonic, ediția a XVI-a, cu stand propriu. Consulatul General al României la Salonic în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova continuă șirul proiectelor culturale începute în urmă cu doi ani, fiind organizatorii standului de țară. În cadrul evenimentului vor fi prezentate numeroase apariții de carte, însă evenimentul principal va consta în prezența renumitului fizician, filozof și teoretician Basarab Nicolescu, promotor al valorilor culturii române la nivel internațional, care își va prezenta ultima carte, „Români din Paris”. Prin participarea domniei sale la Salonic, scriitorul pune România pe podiumul evenimentelor importante atât prin prisma personalității recunoscute internațional, cât și prin valoarea temei prezentate”, a declarat Sabina-Mădălina Șomăcescu, Consulul General al României la Salonic.
În cadrul evenimentului pe care îl va modera profesorul Apostolos Patelakis, de la Institutul de Studii Balcanice din Salonic, vor lua cuvântul Sabina-Mădălina Șomăcescu, Consulul General al României la Salonic, Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” și academicianul Basarab Nicolescu, președintele fondator CIRET.
Târgul Internațional de Carte de la Salonic se desfășoară în intervalul 9-12 mai 2019. Standul de carte al României este organizat de Consulatul General al României în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS