22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘefii serviciilor fitosanitare din statele membre ale UE, prezenţi la Craiova

Șefii serviciilor fitosanitare din statele membre ale UE, prezenţi la Craiova

Orașul Craiova, precum și localitățile Segarcea și Cezieni sunt, în perioada 6 – 8 mai, gazdele reuniunii informale a şefilor serviciilor fitosanitare din statele membre ale Uniunii Europene (COPHs), eveniment organizat de Autoritatea Națională Fitosanitară. Această reuniune face parte din întâlnirile programate să aibă loc pe perioada exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Agricole Dolj, programul reuniunii informale este construit astfel încât să demonstreze nivelul serviciului fitosanitar din România, iar vizitele în teren vor fi organizate pentru a sublinia practica obținerii materialelor de plantare sănătoase. În cadrul celor două sesiuni de discuții programate să aibă loc în prima parte a zilei de astăzi vor fi abordate subiecte precum Anul Internațional al Sănătății Plantelor 2020, raportul celei de-a 14-a reuniuni a Comisiei pentru Măsuri Fitosanitare, desfășurată la Roma în luna aprilie, sau legislația terțiară pentru punerea în aplicare a Regulamentului privind Sănătatea Plantelor.
Astăzi se va efectua prima vizită în teren la fermieri din Segarcea, urmată, pe 8 mai, de a doua vizită în teren, în localitatea Cezieni din județul Olt, care are scopul de a pune în evidență programele de monitorizare a organismelor dăunătoare plantelor, precum și procedura de inspecție în vederea emiterii pașaportului fitosanitar la speciile reglementate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS