13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCu ce sumă fabuloasă s-a trezit azi-dimineaţă edilul Mihail Genoiu în contul Primăriei Craiova

Cu ce sumă fabuloasă s-a trezit azi-dimineaţă edilul Mihail Genoiu în contul Primăriei Craiova

În contul Primăriei Craiova a intrat, în această dimineaţă, o sumă importantă de bani de la Uniunea Europeană. Este vorba de peste şapte milioane de euro, tranşa a doua a banilor decontaţi de UE pentru proiectul de amenajare a Parcului „Nicolae Romanescu“.
Parcul monument istoric al Băniei a fost modernizat în urmă cu câţiva ani printr-un proiect european în cadrul Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013, însă finanțarea a fost obţinută doar pentru o parte din lucrările contractate. Modernizarea parcului a „înghiţit“ 47,3 milioane de lei, din care doar 13 milioane de lei au fost bani europeni, iar restul au fost achitaţi din bugetul local.

Anul trecut, Primăria Craiova a aplicat pe noul POR 2014-2020 cu același proiect, pentru a recupera diferența de finanțare din fonduri europene şi pentru a acoperi astfel ceea ce s-a cheltuit din bugetul local. A obţinut de la UE o primă tranşă de bani, 13.960.000 de lei, şi aştepta aprobarea cererii de finanţare pentru grosul de 34.000.000 de lei.
Exact această tranşă a intrat, în această dimineaţă, în contul primăriei, lucru dezvăluit chiar de edilul Mihail Genoiu.

O veste de ultimă oră pe care am primit-o azi-dimineaţă, şi mulţumesc tuturor celor care s-au implicat, este că am găsit în cont suma de 34.058.250 lei, adică peste 7 milioane de euro. Au intrat banii de la Parcul «Romanescu», tranşa a doua, aşa că bugetul local este întregit cu această sumă. Este lucrul care ne face pe noi să stăm liniştiţi în privinţa bugetului pe 2019 şi să vorbim de o sumă frumoasă care se va regăsi în investiţiile din acest an“, a afirmat Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS