14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe va reabilita termic clădirea Clinicilor de Oncologie și Dermatologie din cadrul SJU Craiova

Se va reabilita termic clădirea Clinicilor de Oncologie și Dermatologie din cadrul SJU Craiova

Contractul de finanţare pentru reabilitarea termică a clădirii în care funcționează Clinicile de Oncologie și Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova s-a semnat, astăzi, valoarea fiind de 13.222.316,94 lei, inclusiv TVA, din care 4.761.945,74 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă, iar 8.460.371,20 lei – contribuția proprie a Consiliului Județean Dolj . În ceea ce privește lucrările, va fi termoizolată clădirea, inclusiv planșeul terasei și cel peste subsol, vor fi înlocuite tâmplăria și toate instalațiile – de încălzire și climatizare, de iluminat, de preparare a apei calde, de ventilație. De asemenea, vor fi realizate recompartimentări și vor fi amenajate rampe de acces pentru persoane cu handicap.
„Dotările prevăzute includ panouri solare și fotovoltaice, sisteme de siguranță și supraveghere video, un elevator pentru persoane cu dizabilități, pompe de căldură tip aer – aer și ventiloconvectoare. În prezent, clădirea se încadrează în clasa energetică E și va fi adusă la nivelul clasei A, ceea ce se traduce într-o economie substanțială de energie,“ a spus directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS