16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Festivalul de Poezie "Patrel Berceanu" debutează joi

Craiova: Festivalul de Poezie „Patrel Berceanu” debutează joi

Festivalul de Poezie „Patrel Berceanu” debutează joi, de la ora 17,oo, la Teatrul Național „Marin Sorescu”.
La 13 ani de la dispariţia nedreaptă a unuia dintre cei mai valoroşi poeţi ai Craiovei, Patrel Berceanu (1950-2006), a sosit momentul să apară un festival de poezie care să omagieze viaţa şi opera unui scriitor pentru care poezia, teatrul, cărora li s-a dedicat în întregime, constituie un reper al valorii şi calităţii autentice. Memoria acestui spirit viu, neliniștit, cu amprentă indelebilă în viața culturală a orașului merită un astfel de omagiu, cu atât mai mult cu cât Patrel Berceanu a cultivat arta prieteniei și există numeroși scriitori care îi păstrează un loc de onoare în memoria lor. Inițiativele și activitățile sale culturale fac din Patrel Berceanu un scriitor cu implicare civică extraordinară, iar literatura care a rămas în urma sa constituie un motiv suficient pentru inițierea unui festival de poezie la care să participe poeți, scriitori, actori, muzicieni.
Evenimentul, la care invităm pe toți cei care l-au cunoscut și posedă o oarecare simțire poetică, este realizat de Primăria Municipiului Băileşti şi Casa de Cultură „Amza Pellea”, în parteneriat cu Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România și cu Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.
Prima zi de manifestări are loc în foaierul Naționalului craiovean, joi, 18 aprilie, de la ora 17,oo. Actorii Anca Dinu, Valentin Mihali, Tamara Popescu, Angel Rababoc vor susține un recital de poezie din cea mai recentă carte a poetului, Șase feluri de frică, șapte feluri de curaj (Ed. Aius, 2019). Scriitorii prezenți îl vor evoca în portrete calde, tușante, neafectate de ego-ul celui care expune.
Pe 19 aprilie, festivalul va continua la Băilești, localitatea natală a poetului, unde va fi oferit premiul festivalului și vor avea loc mese rotunde, dezbateri, recitaluri lirice.
Organizatorii ne asigură că nu va lipsi zaibărul.
Intrarea publicului este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS